Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Машините за гласуване спират в цялата страна
11 Юли 2021
Към 12 ч. беше съобщено за 56 секционни комисии, в които машините са заменени с хартиени бюлетини
42 са секциите, които са преминали на хартиено гласуване заради проблеми с машините - това обяви заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева:

"Най-много са в 25 РИК - София – 8. Пет са във Варна. По 3 в 24- РИК, в РИК 20 - Силистра и в РИК – Бургас. Това са 42 машини, които са спрели да работят от 10 516 машини, с които се гласува в страната. Процентът е много малък – 0,39% съм го сметнала аз. Технически са причините - или машината изобщо не е тръгнала да работи, или принтерът ѝ не работи, или картите, които са предоставени към комплекта, не са за тази машина, очевидно, тъй като не могат да я активират“.

Към 12 ч. беше съобщено за 56 секционни комисии, в които машините са заменени с хартиени бюлетини. До към 10:30 ч. решение за преминаване към хартиено гласуване ЦИК беше взела само за 12 секции,  след които още 44 се оказаха в невъзможност да продължат гласуването с машини. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.