Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
При четвърта вълна на COVID-19 само деца на имунизирани родители ще могат да посещават детска градина
9 Юли 2021
Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100 %, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители
Държавата обмисля вариант, при който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в студиото на „Здравей, България" здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия, а стойността им ще бъде 50 лева, коментира Кацаров.

Сега сме в „зелена" зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата" зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената" зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията, поясни министърът на здравеопазването.

Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.

Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100 %, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор, обясни Кацаров.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.