Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
50% от приходите в бюджета идват от София
25 Юни 2021
35% от постъпленията са от големите данъкоплатци, съобщи служебният министър на финансите Асен Василев
Около половината от постъпленията в държавната хазна са от дейност на компании в София, съобщи служебният министър на финансите Асен Василев по време на първия обществен съвет по бюджетната политика, предаде БНР.

Василев направи разрез на приходите и разходите от бюджета, като фокусира вниманието върху регионалното разпределение на бизнеса.

35% от постъпленията са от големите данъкоплатци, съобщи Василев:

"В София е 32 процента от приходите директно и отделно има нещо, което в НАП му казват „големи данъкоплатци“ - които са големите хиляда компании, и горе-долу половината от тях са в София. Тоест ако и там вземем половината, можем да кажем, че около 50 процента от бюджетните приходи в страната се реализират в София".

Фокус в повишаване на постъпленията в бюджета ще има върху концесиите и продажбите на имотите с отпаднала функционалност, заяви още министър Василев. По думите му приходите от концесии са само 145 милиона лева.

"Това за мен беше силно изненадващо. Вече работим с Министерството на енергетиката да се промени наредбата за концесионните такси, защото тези приходи изглеждат изключително подценени".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.