Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уволниха шефовете на „Автомагистрали“ ЕАД
8 Юни 2021
Като причина се посочва извършена проверка и констатирани в доклада на Сметната палата нередности, съобщават от ведомството
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова освободи ръководството на дружеството „Автомагистрали“. Като причина се посочва извършена проверка и констатирани в доклада на Сметната палата нередности, съобщават от ведомството.

За нередности в дейността на дружеството сигнализира Комисията по ревизия на управлението в последните 10 години в предишния парламент, а преди седмица Виолета Комитова обяви, че проверка на ведомството е установила, че 25 фирми-подизпълнители са получили авансово близо 200 милиона лева от „Автомагистрали“ за укрепване на 84 свлачища и срутища по пътната мрежа, без да е налице разрешение за строеж, като е реализиран само един обект.

Последва доклада на Сметната палата, в който се посочва, че дружеството е сключвало договори с трети лица за изпълнение на дейности, възлагани по облекчен ред за близо 4 милиарда лева. Договорите с подизпълнителите са били с големи авансови вноски, често преди да се получи конкретно задание от възложителя на основния договор. По случая се самосезира и Софийската градска прокуратура.

Като причина за смяна на ръководството на "Автомагистрали" от министерството изтъкват още и съмнения за нецелесъобразно разходване на публичен ресурс. В новия Борд на директорите на държавното дружество са назначени Валентин Вълков, Иван Станчев и Десислава Христова. Досега Вълков се е занимавал с инвеститорски контрол и строителен надзор. Бил е изпълнителен директор на „Автомагистрали“ в периода 2017-2018 година.

Иван Станчев е бил ръководител на отдел „Укрепване на свлачища“ в държавната компания, а Десислава Христова е била член на Съвета на директорите на дружеството.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.