Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Божков: Oт 2014-a до 2020 година съм рекетиран от Бойко Борисов
3 Юни 2021
Васил Божков обяви, че се надява скоро да се завърне в България
В пряка връзка от Дубай бизнесменът Васил Божков за пореден път се оплака, че от 2014-a до 2020 година е бил рекетиран от Бойко Борисов и Владислав Горанов, а само за последните три години от този период е им е дал 60 милиона лева рекет, предаде БНР.

Божков твърди, че е „единственият, който официално е подал сигнал до прокуратурата и вместо да го разгледат, американците му наложили санкции по закона „Магнитски“. Затова той не възнамерява да дава повече публични доказателствата за твърденията си.

„Кажете кой друг български бизнесмен сега ще има куража да се оплаче официално, още повече в американското посолство. Аз бях рекетиран от лицето Бойко Методиев Борисов, лицето Владимир Горанов и други хора от тяхното обкръжение.

Аз, който съм страдал от подобни неща, съм подложен на санкции. А тези, които ги осъществиха – Борисов, прокурора, те имат чадър. И този трайно чадър поставен и занапред. Както беше казал един американски президент за един американски диктатор: „Кучи син, обаче е наш кучи син“. Ако Бойко е техният кучи син, да си го взимат“.

Васил Божков обяви, че се надява скоро да се завърне в България. Той ще бъде водач на две от софийските листи на формацията "Българско лято" на изборите на 11 юли.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.