Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Слави Трифонов: Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен
8 Май 2021
В интервю за БНР лидерът на ИТН обясни дали би станал премиер при победа на партията на предсрочния вот
Слави Трифонов с интервю пред Българското национално радио. В него лидерът на „Има такъв народ" обясни дали би станал премиер при победа на партията на предсрочния вот, предаде КРОСС.

„Когато, тогава", посочи той.

Трифонов беше запитан и дали „Има такъв народ" би излъчила свой кандидат на президентските избори.

„Те са ми малко далече. Сега има по-важни неща, много важни, които се случват и са от огромно значение. Трябва да се взимат правилните, адекватните и моралните решения. Сега не мога да отговоря. В поведението ни и ми ще се стремя то да е адекватно, отговорно и морално", обясни лидерът на ИТН.

Трифонов беше категоричен, че не е започнал политическия си проект, защото е имал невероятното желание да стане политик.

„Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено", допълни той.

По думите му това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде „изчегъртано" с всички законови средства.

„Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз. Суверенът решава. В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя „гном", посочи Трифонов.

Мнението му е, че БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам".

„Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена". Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия.

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви:

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен", смята Трифонов.

Лидерът на „Има такъв народ" коментира и свободата на словото в страната и защо се дистанцира от медийни изяви.

„Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. Свободата на словото не е да си на 112-о място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни", обясни той.

„Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор", добави още Трифонов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.