Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пак скандали в парламента
7 Май 2021
Депутатите от "БСП за България" и "Демократична България" поискаха извънредни точки в днешния дневен ред
Депутатите от "БСП за България" и "Демократична България" поискаха извънредни точки в днешния дневен ред. От левицата продължиха да настояват да бъде гласувано предложението им да се приемат анблок промените в Кодекса за социално осигуряване, които предвиждат актуализиране на пенсиите към 2018 г.

Предложението не беше подложено на гласуване, защото противоречи на правилника на Народното събрание, съобщи председателят на парламента Ива Митева. Тя отказа да бъде въведена и поискана извънредна точка от "Демократична България" за създаване на Комисия за разследване на случилото се на Росенец през миналото лято.

Причината да не бъде включено предложението е, че то е било заложено в дневния ред за сряда. Тя не може по правилник на Народното събрание да бъде пренесена.

От ДПС обявиха, че наистина е невъзможно да бъде включена точката, но иначе биха подкрепили създаването на комисия за Росенец.

За тази комисия настояват и от "Изправи се! Мутри вън". Оттам настояват и да бъде удължено времето за получаване на добавка от 50 лева за пенсионерите.

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов поздрави председателя на Народното събрание Ива Митева, че спазва дневния ред. Той настоя освен комисия за Росенец да бъде внесено предложение и за разследване на строежа край Алепу като обясни, че там "може да има топла връзка и депутатът Мая Манолова".

"Скоро според вашите измислици ще се откажа прекупвач на къщата в Барселона и на кюлчетата в чекмеджето. Забравихте, че проектант на този проект е съпругът на вашия вицепремиер Екатерина Захариева, както и близък човек на Валери Симеонов. За да се спрат спекулациите, господин Рашидов, ви каня да дойдете на днешното заседание на комисията за проверка, защото сме призовали всички засегнати да бъдат изслушани", обясни Мая Манолова от парламентарната трибуна.

От "Демократична България" настояха предложения за извънредните точки да бъдат направени от председателят на Народното събрание Ива Митева.

"Г-жо Манолова, когато вие не говорите, не съм спокоен. Още по-незаконен е Буджака, лятна резиденция на човек, приближен край вас. Лятна резиденция си направиха и честни каолинови крале. Затова искам да се вкарат и тези неща в дневния ред", обяви Вежди Рашидов.

Маноил Манев от ГЕРБ обясни, че всички искания за временни комисии са предизборна кампания на депутатът Мая Манолова.

От ГЕРБ обясниха, че също искат да бъде създадена комисия за Росенец, но не и в противоречие на правилника.

След предложенията депутатите влязоха в режим на лични обяснения и процедури по воденето на парламента.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.