Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК
6 Май 2021
Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов
Ние взехме решение да оттеглим Красимир Ципов като кандидатура за председател на ЦИК. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов на брифинг на партията по повод новия състав на ЦИК.

Ние бяхме храбри и затова понасяме и доста удари. Неслучайно иконата на Свети Георги е как пробожда многоглавата ламя, каза в началото на брифинга Борисов по повод днешния празник на Българската армия.

Вчера станахме свидетели на това, че всички други партии решиха реално да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура, защото през всичките години сме доказали, че се отнасяме изключително отговорно към това как да протече изборния процес, заяви самият Красимир Ципов.

Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъде определен като такъв. Имам 15-годишен опит и целия ми юридически опит е свързан с нормотворческа дейност и правоприлагане, подчерта Ципов.

Помолих г-н Борисов дали да не бъде оттеглена моята кандидатура.

Смятам, че ние не трябва в предстоящите два месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената, която имаше смелостта да предложи председател и да носи отговорността, допълни Ципов.

Хората очакват решения. Този парламент показа, че те решения нямат, освен да атакуват Борисов, каза още премиерът в оставка.

Извършен е "престъпен заговор", подчерта лидерът на ГЕРБ. Само че, няма да им мине номера, допълни Борисов.

Те можеше да си направят правителство, но с действащ парламент. Сега вече като знам как ни "сготвиха" в този капан стъпка по стъпка, знам и лятото какво ни готвят. Затова се готвим с още по-голяма сила да се врежем в тях на изборите и да има парламент, допълни още Борисов.

Ще извадят още "кошаревски свидетели". Платили са на хора да говорят. Това заяви Борисов по повод вчерашния скандал в правната комисия вчера.

"Не го познавам" - категоричен беше Борисов относно Светослав Илчовски, който се представи пред комисията като крупен предприемач в областта на земеделието и собственик на обработваеми земи във Врачанско. Разказа, че опитите да бъде рекетиран започнали още през 2011 година, но успявал да се справи. В последно време обаче, по думите му, натискът се увеличил. Твърди дори, че лично му позвънила регионалната министърка.

Все още мисля като премиер, дано се отърся от това, защото с тези хора трябва да се работи по друг начин.

И като знам колко много похарчихме за тези избори, които все едно отиват в канала, а след 2 месеца ще са същите резултати - или ще сме първи или втори, ще влезем в конституционна криза, смята премиерът в оставка.

Ами, ако дойде следваща вълна и няма кой да реагира - от това се притеснявам. Хубав, лош, трябва да има парламент, подчерта Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.