Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ден за размисъл
3 Април 2021
По закон са забранени политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите
Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори в неделя. По закон са забранени  политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите. 

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души. Секциите, в които ще гласуваме в неделя, са малко под 12 000, като в почти 9400 от тях ще можем на заявим вота си машинно. Секциите в чужбина са 465.

Денят за размисъл е работен за членовете на секционните комисии за районите, както и тези сформирани извън страната. Представителите на СИК-овете получават по графици, за да няма струпване, всички изборни книжа и материали, включително машините за гласуване и дезинфектантите. Следва оборудване на изборните помещения, където се монтират и устройствата за гласуване в големите секции с над 299 избиратели от техниците на фирмата доставчик. Обособяват се тъмните стаички. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.