Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България побеля
14 Февруари 2021
Температурите около 5 часа сутринта бяха -11 в Драгоман, -9 в София и Кюстендил и -8 в Благоевград
Сняг валя през нощта и рано сутринта почти в цялата страна. Снеговалежите ще са по-интензивни в ранните часове. Постепенно от обяд нататък ще намаляват и спират от запад на изток. Снежната покривка продължава да расте и се очаква да е средно между 5 и 20 сантиметра, по-значителна в Южна България.

Температурите около 5 часа сутринта бяха -11 в Драгоман, -9 в София и Кюстендил и -8 в Благоевград. В хода на деня ще е студено - около обяд термометрите ще показват между -4 и +1 градус. Вятърът ще е със силни ледени пориви в Югоизтока и Родопите. В сила за деня е жълт код за ниски температури и валежи от сняг в цялата страна.

Магистралите са проходими при зимни условия. През нощта снегът наложи временни забрани за камиони на „Хемус" и „Тракия" заради почистване.

Заради ниска видимост движението по „Тракия" между София и Пазарджик беше временно ограничено и за леки автомобили. Вече поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили над 12 т.

Гърция затвори граничните пунктове за камиони заради обилен снеговалеж

Остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона през проходите „Рожен", „Превала" и „Печинско". От АПИ призовават шофьорите, ако тръгват на път, да бъдат особено внимателни.

Заради ниските температури и валежите от сняг Гърция затвори граничните си пунктове за камиони и автомобили. Преди „Кулата" опашката от камиони е около 3-4 километра.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.