Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
100 хиляди лева глоба за ТЕЦ "Бобов дол"
26 Януари 2021
Констатирана била употребата на неразрешен вид гориво - неопасни отпадъци, които се оползотворяват, чрез изгарянето им
Съдът в Дупница е потвърдил глоба от 100 хиляди лева за ТЕЦ "Бобов дол", съобщиха от съда, предаде БТА. Уточняваме, че наказателното постановление е издадено от РИОСВ-Перник, за неспазване на Закона за опазване на околната среда.

В началото на миналата година при извънредна проверка на горивната инсталация за производство на електрическа енергия в ТЕЦ "Бобов дол" е установено, че в централата работят два от енергийните котли, произвеждащи електрическа енергия. Констатирана била употребата на неразрешен вид гориво - неопасни отпадъци, които се оползотворяват, чрез изгарянето им. От предоставена справка за количеството и характеристиката на ползваните суровини и горива през месец януари 2020 г. става ясно, че за целия месец, в горивната инсталация са изгорени 900 тона горими отпадъци.

През март, въз основа на установеното бил съставен акт, че топлоцентралата не е изпълнила условия от Комплексното разрешително, издадено от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околната среда към Министерството на околната среда и водите. На дружеството не е разрешено да използва като гориво при работа на инсталацията неопасни отпадъци и единственото позволено гориво за работата на централата, което дружеството може да използва, са въглища.

Съдът е счел, че наказателното постановление е правилно и законосъобразно и следва да бъде потвърдено. Решението на съда в Дупница може да бъде обжалвано пред Административния съд в Кюстендил.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.