Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Транспортните средства превозващи храни със специален стикер от БАБХ
12 Януари 2021
Целта е да се сложи край на превозването на храни в неидентифицирани коли, бусове и камиони със съмнителна хигиена
Транспортните средства, с които се превозват храни, задължително ще бъдат маркирани със специален стикер. Целта е Агенцията по храните да има възможност да проследява и контролира транспортирането на хранителни продукти, предаде БНР. Правилата, по които агенцията ще издава стикерите, са регламентирани в наредба, публикувана за обществено обсъждане.

Стикерът ще се издава от съответната областна дирекция на агенцията и ще съдържа задължително текст "Транспортно средство за храни", логото на агенцията, регистрационен номер и букви "Ж" или "Х".

Стикерите ще губят валидността си при промяна на собствеността на превозното средство и при заличаване на регистрацията му, пише още в проектонаредбата.

Целта е да се сложи край на превозването на храни в неидентифицирани коли, бусове и камиони със съмнителна хигиена. Търговците ще плащат такса за задължителните стикери, но тя още не е определена.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.