Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът иска да се узакони гласуване по пощата
10 Януари 2021
Само преди два дни той постави въпроса на срещата си с ЦИК и му бе обяснено, че за целта трябват законодателни промени
Президентът продължи да настоява за промени в Изборния кодекс, които да въведат и у нас, като в САЩ, гласуване по пощата. Само преди два дни той постави въпроса на срещата си с ЦИК и му бе обяснено, че за целта трябват законодателни промени, защото такава практика в България няма.

"Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави - гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес", обяви Радев по време на поредната доза консултации за датата на парламентарния вот.

Днес на "Дондуков" 2 Румен Радев се срещна с лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Още в самото начало Цветанов се оплака на президента, че не го канят в националната телевизия и поиска смяна на МВР шефовете в страната.

"Голямата тревожност идва в организационната работа. За да има допълнително спокойствие у гражданите е нужно да има ротация на всички областни директори на полицията на МВР", заяви бившият втори в ГЕРБ, който един мандат беше и вътрешен министър.

Цветанов обясни, че това ще даде възможност да се прекъснат зависимостите и интересите, които хора на място биха искали да упражнят върху гласоподаватели. Според него така ще може да се противодейства и на купения вот от гетата. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.