Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проф. Кантарджиев: В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани
8 Януари 2021
Количествата, които ЕС е заявила за България, са повече от това, от което имаме нужда, поясни той
Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани. Това обясни директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, предаде КРОСС. Засега количествата, които ЕС е заявила за България, са повече от това, от което имаме нужда, обясни проф. Кантарджиев.

Работещите в Националния център ще бъдат ваксинирани след една седмица.

Проф. Кантарджиев е категоричен, че страничните реакции от ваксините срещу COVID-19 са същите, като страничните реакции от грипната ваксина.

Попитан за руската ваксина и възможно ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев обясни, че за да бъде регистрирано едно лекарство в Българи, производителят трябва да подаде документи. За момента обаче страната ни нямала нужда, защото ЕК е поръчала за България достатъчно.

Относно изборите, проф. Кантарджиев заяви, че е възможно да се проведат. И отново препоръча хората да спазват мерките дотогава.

Той коментира и мъжкото хоро в Калофер. Хората се възмутиха. Отменят се олимпиади, състезания, в които са инвестирани милиони, каза Кантарджиев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.