Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Показаха антиките на Божков, търсят оценители
5 Ноември 2020
От държавното обвинение обявиха, че ще бъдат поканени учени и независими специалисти с международно признание в областта на археологията, за да направят експертна оценка на предметите
Прокуратурата разпространи снимки и видео от иззетите предмети  от античната колекция на разследвания за 19 престъпления бизнесмен Васил Божков. От държавното обвинение обявиха, че ще  бъдат поканени учени и независими специалисти с международно признание в областта на археологията, за да направят експертна оценка на предметите - от Европейския съюз, като единствените изрично посочени държави са Германия и Италия.

Експертите в областта на археологията  ще имат за задача да установят актуалния статут, културно-историческата и финансова стойност на антиките.

От спецобвинението припомнят, че откритите в музея на намиращия се в Дубай хазартен бос предмети са 6778 броя. В момента се намират в Националния исторически музей, където се съхраняват при спазване на утвърдените правила и под охраната на МВР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.