Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Навлизаме в изключително сериозна фаза на заболяването, предприемат се по-строги мерки
5 Ноември 2020
Препоръчваме дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас. Ще бъдат направени препоръки максимум 50% от служителите да присъстват в офисите
"Надяваме се Европейската комисия успешно да приключи договарянето на ваксините срещу COVID-19 и през април те да бъдат тук за българските граждани. За да могат да бъдат достъпни за тези, които имат желание, доброволно да си ги сложат и да успеем да се преборим с тази пандемия", съобщава КРОСС. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг на здравните власти за разпространението на COVID-19.

Навлизаме в изключително сериозна фаза на заболяването в България, съобщи министър Ангелов. Той благодари на гражданите за разума, който надделява, и спазването на противоепидемините мерки. Най-важната мярка е носенето на маска на закрито. Следващата мярка е социалната дистанция, припомни министърът.

Най-важно е да проявим разум и да мислим за близките си - тези, които можем да предпазим и тези, които можем да заразим, апелира проф. Ангелов.

Държавата е обезпечена с необходимото, за да отговори на нуждите при разпространението на COVID-19. Днес ще пристигнат още 1700 флакона ремдесивир, съобщи още той.

В редовния брифинг днес участват още главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на Столичната РЗИ д-р Илонка Маева и болнични директори.

В последните два дни броят на регистрираните случаи нарасна драстично с над 8000 положителни проби. Така общо потвърдените случаи на коронавирус в страната до момента достигнаха 64 591, от тях активни са 41 178. В момента хоспитализирани в болнични заведения са 3191 пациенти, от които 239 са в интензивни отделения.

Препоръчваме дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас. Време е да се спрат всякакви дейности в учебните заведения, които са извън рамките на паралелка. Това заяви доц. Ангел Кунчев по време на брифинг на здравните власти.

"Крайно време е всички, които могат да работят дистанционно, да го правят", заяви доц. Кунчев.

Ще бъдат направени препоръки максимум 50% от служителите да присъстват в офисите.

Обсъжда се и въвеждане на зелен коридор за пазаруване за хората над 65 г.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.