Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Здравният министър:Тръгвам по всички болници, които отказват да разкрият легла - ще видите какви ще бъдат последствията
1 Ноември 2020
Той уточни, че в системата на Спешна помощ ще бъдат включени и всички частни линейкиц
От днес са осигурени 25 микробуса от системата на МВР, оборудвани с шофьори и втори човек в тях, обучен на първа долекарска помощ. Те са на директно подчинение на директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че в системата на Спешна помощ ще бъдат включени и всички частни линейки, с които министърът ще проведе разговор в понеделник, предава БНР.

Легла има достатъчно и в София, и в страната, уточни здравният министър. По думите на министър Ангелов по Конституция всички болници са равни и частните болници "трябва да си направят организацията така, че да лекуват не само избрани от тях случаи, а ще лекуват всички случаи. След като частната болница има разрешение за извършване на дейност, ще си направят необходимата организация".

Законова промяна е внесена, чакам решението на депутатите, подчерта проф. Ангелов във връзка с негово предложение болници, които отказват да лекуват пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса. Богопомазани болници няма да има. Този номер няма да мине сега, категоричен беше проф. Ангелов и добави, че всички държавни болници на територията на София вече са разкрили структури за лечение на пациенти с Covid-19. Утре ще тръгна по всички болници, които отказват да разкрият легла - частни и държавни, ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения - ясни бързи и навременни, без никакво колебание.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.