Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Здравният министър: Най-големият проблем е с медиците на първа линия!
22 Октомври 2020
Здравната система се нуждае от помощ и тя ще се търси сред специалистите от извънболничната помощ и студентите по медицина, обяви министър Ангелов
Навлизаме в сериозна фаза на епидемията от Covid-19, предупреди на днешния редовен брифинг на кризисния щаб здравният министър Костадин Ангелов. Той подчерта, че медиците на първа линия вече са изморени, а много от тях са заразени, под карантина или в болници, предаде БНР. Здравната система се нуждае от помощ и тя ще се търси сред специалистите от извънболничната помощ и студентите по медицина, обяви министър Ангелов.

От началото на епидемията са регистрирани 1727 медици с коронавирус. Само през последното денонощие има нови 45 позитивни лекари, сестри, фелдшери и санитари. Медиците на първа линия са най-сериозният проблем на системата в момента, категоричен е министър Ангелов:

"Всички са изморени, голяма част от тях са заразени, голяма част от тях са болни, някои са и в реанимации".

Резерви ще се търсят сред специалистите в извънболничната помощ и студентите по медицина, посочи здравният министър.

"Ще настоявам кметовете в общини, където имаме сериозен недостиг на медицински специалисти, да направят среща с лекарите в извънболничната медицинска помощ; на тях да им се осигури възможност да помогнат на своите колеги, и, съответно, да получат възнаграждение".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.