Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доц. Кунчев: Училището ще е едно от най-безопасните места в обществото
13 Септември 2020
От 52-те страни от европейския регион на СЗО нито една не се е отказала от нормалния начин на обучение. Друг е въпросът при какви мерки и препоръки
Насоките на МОН и Министерството на здравеопазването са много добри и всяко едно училище, според своите условия, може да ги доразработи и да каже какво трябва да се прави. Това заяви пред БНР главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за коронавируса доц. Ангел Кунчев.

Особено чувствителни сме към училищата, защото децата ни са там всеки ден по няколко часа. От 52-те страни от европейския регион на СЗО нито една не се е отказала от нормалния начин на обучение. Друг е въпросът при какви мерки и препоръки, подчерта д-р Кунчев.

По думите му, когато се събират много хора на едно място, рисковете се увеличават, no ако се сравни риска от заразяване в училище, където се спазват всички указания за невзаимодействие между класовете, ако всичко това се спазва, училището ще е едно от най-безопасните места в обществото, защото сме на ясно, че детето може да се срещне с вируса навсякъде.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.