Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пак блокираха кръстовища в София
8 Август 2020
Вчера рано сутринта палатките им бяха премахнати при акция на полицията
Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т.нар. Триъгълник на властта, предаде БНР.

Вчера рано сутринта палатките им бяха премахнати при акция на полицията. На пл. „Независимост“ лагер от десетина палатки отново блокира движението по бул. „Цар Освободител“. На пл. „Независимост“ палатките са разположени така, че линейка или кола със специален режим на движение могат да преминат.

По различна е ситуацията на кръстовището пред Ректората на СУ. Там палатки няма – протестиращите са направили заграждение от кашпи и пейки. Най-плътна и с най-голямо присъствие е барикадата на Орлов мост. Първоначално нямаше, но впоследствие бе осигурен коридор за преминаване на линейки и други автомобили със специален режим на движение.

При повторното разполагане на палатки не се е стигнало до сблъсъци с полицията. Повече от 30 са палатките, разположени на кръстовището, пешеходците преминават спокойно. Някои от тях обаче не подкрепят действията на протестиращите.

Заради блокадите отново има промени в маршрута на градския транспорт. Промените са публикувани на сайта на Центъра за градска мобилност.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.