Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отровното трио: Защо е вдигнат запорът върху акциите на Виваком по аферата КТБ?
1 Август 2020
Тримата виждат връзка с финализирането на сделки като шестата поред препродажба на БТК
От така нареченото „отровно трио“ обявиха своя версия за отказа на премиера Бойко Борисов досега да подаде оставка. Тримата виждат връзка с финализирането на сделки като шестата поред препродажба на БТК, предаде БНР.

Трима обявиха препродажбата за „кражба със съучастието на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която е вдигнала запора върху акциите на „Виваком“ по аферата КТБ и така е лишила българските данъкоплатци от 1 милиард лева.

Днес беше официално обявено, че компанията, известна с търговската марка „Виваком“, вече е собственост на сръбското телекомуникационно обединение „Юнайтед груп“.
Според адвокат Николай Хаджигенов и пиар експерта Арман Бабикян стремежът тази сделка да бъде сключена е причина правителството да отказва оставка.

„Кабинетът на Бойко Борисов вече спокойно може да подаде оставка. След новината преди един час можем да направим обосновано предположение, че на пръв поглед са готови, защото успяха да осъществят вероятно последната кражба в управлението си. Става въпрос за сделката с „Виваком“, каза адвокат Хаджигенов.

Бабикян допълни:

„Очакваме подобни сделки да приключат, за да може Борисов да си тръгне спокойно, за да изпълни ангажиментите си към хората, които реално управляват България“.

„Отровното трио“ изпрати сигнал до всички парламентарни групи с настояване за извънредно заседание, на което народните представители да изяснят отговорността на министъра на финансите Кирил Ананиев и на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров във връзка с това кога и при какви условия е настъпило съгласието на антикорупционната комисия да вдигне запора на акциите на БТК – „Виваком“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.