Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Министър Маринов: Има данни за организирани групи, които целят ескалация на протестите
15 Юли 2020
Трима души бяха ранени - двама полицаи и един демонстрант - след опит за нахлуване в сградата на бившия Партиен дом
Има данни за организирани групи, които се опитват да създават напрежение и ескалация на протестите. Това обяви пред депутатите вътрешният министър Младен Маринов, предаде БНР. За снощния сблъсък СДВР извършва проверка. 13 са задържаните, съобщи министър Маринов. Трима души бяха ранени - двама полицаи и един демонстрант - след опит за нахлуване в сградата на бившия Партиен дом.

Ние получаваме постоянно оперативни сигнали по различни канали за евентуална ескалация, наличие на групи от провокатори, които да търсят конфронтация с полицията или да търсят атака към сгради, представляващи институциите на Република България. За съжаление тази информация вчера се потвърди, вследствие на което за днешния ден Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела съответните действия, сигналите са тревожни. Сами виждате, че вече се потвърждава това, че има организация за търсене на ескалация на самия протест.

Искам да се обърна към всички, които си позволяват да посягат на полицаи, голяма част от тях са с жълти жилетки като жест на добронамереност и ни показват, че са там, за да им помагат, а не да им навредят, и искам да се отразява обективно ситуацията, да не се правят внушения, че когато полицията е провокирана и по закон има право и прилага физическа сила и помощни средства, да се говори, че тя бие, обяви министър Маринов.

Министърът на вътрешните работи беше изслушан в Народното събрание по искане на БСП, които заявиха, че са искали информация за случаите на насилие във втория ден на протестите, когато младо момче пострада сериозно. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.