Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манекенките във Франция вече нямат право да са кльощави
3 Април 2015
Нарушителите на забраната, ще бъдат санкционирани с 6-месечна присъда затвор и глоба от 75 хиляди евро

Френските депутати гласуваха за криминализирането на използването в модната индустрия на прекалено слаби модели, в опит да се преборят с анорексията сред младите момичета, които се опитват да им подражават. Според внесената поправка към закона за здравеопазването упражняването на дейност, свързана с манекенската професия, се забранява на всяко лице, с индекс на телесна маса под определените норми.

Нарушителите на забраната, ще бъдат санкционирани с 6-месечна присъда затвор и глоба от 75 хиляди евро. Подобни мерки вече бяха приети в някои други страни, като Испания, Италия и Израел.

Френските законодатели приеха и друг текст в четвъртък,насочен срещу уебсайтовете, които рекламират анорексията. Подобно "съзнателно подтикване към анорексия" ще се наказва с една година затвор и 10 хиляди евро глоба. Промените трябва да бъдат одобрени и от Сената. Във Франция от анорексия страдат около 40 хиляди души, като 90 процента от тях са жени.

Подобна забрана въведоха в Испания още преди десетина години, въпреки протестите на агенциите за модели.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.