Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Мис Вселена 2014" стана колумбийката Паулина Вега
26 Януари 2015
В петорката претенденти за титлата "Мис Вселена" влязоха също представителки на САЩ, Холандия, Украйна и Ямайка

Колумбийската Паулина Вега стана "Мис Вселена 2014".

В петорката претенденти за титлата "Мис Вселена" влязоха също представителки на САЩ, Холандия, Украйна и Ямайка. Конкурсът стартира в Маями в началото на януари, а финалът му се предаваше на живо по телевизионни канал NBC.

Победителката в конкурса е на 22 години, и е израсла в голямо и музикално семейство. Паулина Вега има трима братя и четири сестри, дядо й е бил известен оперен певец, обича да танцува.

Победителката получи короната, която струва 300 000 долара, от ръцете на "Мис Вселена 2013" – венецуелката Габриела Айлер. Короната е украсена със сини сапфири и повече от 300 малки диаманти.

Първият международен конкурс "Мис Вселена" се проведе през 1951 г. от известния производител на бански костюми – компанията Catalina Swimwear. Тогава за титлата "Мис Вселена" се бориха момичета от 29 държави, а победи 18-годишната ученичка Арми Кусела от Финландия. До 1972 г. се провеждаше в Съединените щати. През 1973 г. то беше в Гърция. От 1996 г. правата върху конкурса по красота държи бизнесменът Доналд Тръмп. /БГНЕС


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.