Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ромарио стана сенатор в Бразилия
6 Октомври 2014
Бившата футболна звезда лесно получи 63,39% от гласовете срещу свой съперник от Демократическата партия, който взе 20,5%

Бившата футболна звезда Ромарио бе избран за сенатор в неделя в Рио де Жанейро, с листата на Бразилската социалистическа партия.

Световен шампион през 1994 г. с бразилския национален тим, Ромарио лесно получи 63,39% от гласовете срещу свой съперник от Демократическата партия, който взе 20,5%, според почти окончателните официални резултати от над 90% от гласовете.

"O Baixinho" ("Малкият") е свързан с бразилската социалистическа партия от 2009 г., по времето, когато бе налегнат от финансови трудности и проблеми със закона.

Година по-късно той е избран за депутат. Известен с мрачния си характер, липсата на вкус към усилията и нощния си живот, Ромарио успя да изглади имиджа си чрез упорита работа като депутат.

Бившият звезден нападател на ПСВ Айндховен и Барселона се противопостави яростно на организацията на Световната купа по футбол в Бразилия през 2014 година, наричайки лидерите на ФИФА с всякакви имена.

Ромарио осъждаше корупцията, съпътстваща според него работите и зашеметяващите публични разходи за изграждането на стадиони вместо инвестиране в училища, болници и в обществения транспорт.

Ромарио включва сред своите лични врагове бившия си колега от футболния терен Роналдо, който се ангажира в кампанията редом с кандидата на социалдемократите Аесиу Невеш, който ще се изправи срещу президентката Дилма Русеф на втория тур на 26 октомври. /БГНЕС


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.