Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
70-те български знаменитости спред Форбс
2 Октомври 2014
Напълно заслужено класацията е оглавена от тенисиста Григор Димитров. Без политици и бизнесмени в класацията

На 30 септември на изискан коктейл с любезното домакинство на столичния Candy Club, Forbes България обяви втората си годишна класация „Топ 70 на българските знаменитости”. Събитието беше уважено от много родни знаменитости като Христо Мутафчиев, Сани Жекова, Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, Ники Кънчев, Михаела Филева, Любо Киров, Жана Бергендорф, Криско и много други. Всички участници в класацията получиха плакет и сертификат с подписа на главния редактор на Forbes България Йордан Матеев. Специални гости на събитието бяха продуцента Магърдич Халваджиян и Владимир Ампов-Графа, който е на корицата на новия брой на списание Forbes.
 
Събитието се осъществи с генералната подкрепа на Мтел, а гостите опитаха от специалните напитки на Domaine Boyar и Glenlivet.
 
„ТОП 70 на българските знаменитости” е една от най-популярните класации на Forbes в България. Списъкът, който подрежда 70-те най- популярни и разпознаваеми българи, тази година е оглавен от Григор Димитров. Българската суперзвезда на тениса направи исторически пробив до полуфинал на „Уимбълдън” и влезе в челната десятка на най-добрите тенисисти на планетата. Така Димитров измести от първото място Димитър Бербатов, който тази година е на шесто място.
 
Ето и първите десет имена от класацията:

 1.    Григор Димитров, тенисист
 2.    Кубрат Пулев, боксьор
 3.    Графа, музикант
 4.    Магърдич Халваджиян, продуцент
 5.    Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент
 6.    Димитър Бербатов, футболист
 7.    Любо Нейков, актьор и продуцент
 8.    Асен Блатечки, актьор
 9.    Мария Илиева, музикант
10.  Лили Иванова, музикант

 Цялата класация „Топ 70 на българските знаменитости”може да намерите в новия брой на списание Forbes, който от днес е на пазара.
 
Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Според критериите на Forbes в звездната класация попадат: спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.