Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пол Макартни и Мик Джагър на митинг против отделянето на Шотландия
15 Септември 2014
Референдумът за независимост на Шотландия е насрочен за четвъртък

Днес в Лондон ще се проведе митинг против отделянето на Шотландия от Обединеното кралство. Легенди като Пол Макартни от "Бийтълс", Мик Джагър от "Роулинг Стоунс" и китаристът на "Куин" Браян Мей се очаква да говорят днес на голям митинг в центъра на Лондон и да отправят призив шотландците да гласуват за оставане в Обединеното кралство, съобщава БНР.

Събитието ще се проведе дни преди референдума за независимост на Шотландия, който е насрочен за четвъртък. Митингът е организиран от историка и популярен телевизионен водещ Дан Сноу и известния комик и актьор Еди Изард.

Двамата съобщиха в социалните мрежи, че не са свързани с нито една политическа сила и просто изразяват мнението на много британци, които искат шотландците да продължат да бъдат част от семейството, наречено Обединено кралство.

Последните проучвания на общественото мнение сочат, че привържениците на независимостта на Шотландия и тези, които искат да бъде запазен съюзът с Лондон, имат равни шансове за успех. Някои британски медии дори замесиха кралицата в този дебат. Те твърдят, че Елизабет Втора е заявила, че шотландците трябва много внимателно да помислят за своето бъдеще и тълкуват нейните думи като потвърждение, че монархът иска Шотландия да остане в Обединеното кралство.

От Бъкингамския дворец обаче заявиха, че кралицата не иска да заема страна в спора.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

GOSHO BOJANSKI
17 Sep, 2014 | 10:42

tezi dvamata sa predstaviteli na svruhbogatite sred primitivnite muzikanti. sled otdelianeto na SCOTLAND TEHNITE SVRUHPECHALBI SHTE NAMALEIAT. s tazi svoia pozicia i mccartni i jager padnaha MNOGO NIZKO.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.