Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Принц Чарлз ще се пенсионира
14 Ноември 2013
Пенсията, която е около 110 британски лири седмично, принц Чарлз възнамерява да дава на благотворителна организация, грижеща се за стари хора

Принц Чарлз планира да подаде документи за държавната пенсия, на каквато има право, когато днес навърши 65 години, макар и още да не е започнал работата, за която е роден.

Най-големият син на кралица Елизабет Втора е престолонаследник от 1952 г., когато майка му се възкачва на трона. Тогава той е на три години. Той е британският престолонаследник, чакал най-дълго да поеме короната. Преди две години принц Чарлз задмина дотогавашния рекордьор принц Едуард Седми, син на кралица Виктория.

Представители на двореца казаха, че принц Чарлз ще даде държавната пенсия на благотворителна организация, която помага на възрастни хора. Той има право на около 110 британски лири седмично за службата си във флота и за доброволните вноски, които е правил.

Принцът е собственик на богатото херцогство Корнуол, създадено от крал Едуард Втори през 1337 г., за да осигурява престолонаследниците. То му носи милиони всяка година.

Рождения си ден принц Чарлз, придружен от съпругата си Камила, ще посрещне в Индия и в Шри Ланка, където ще представлява кралицата на срещата на държавните глави от Общността на нациите.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.