Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руснак си купи легендарен гръцки остров
13 Април 2013
Островът се намира в Йонийско море и е съхранил цялата история на Аристотелис Онасис, величието и краха на корабния магнат и неговото семейство

Легендарният остров Скорпиос, собственост на фамилия Онасис, преминава в ръцете на руски милиардер. Островът се намира в Йонийско море и е съхранил цялата история на Аристотелис Онасис, величието и краха на корабния магнат и неговото семейство.

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев предложи по-висока цена за остров Скорпиос дори и от Абрамович. От няколко години наследницата на династия Онасис – Атина търсеше купувач за Скорпиос. Дълго време адвокатите й се опитваха да заобиколят клауза от завещанието на гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис. Неговата воля е островът да не се продава от наследниците, а да се предостави за ползване на служителите в авиокомпанията Олимпик, която вече не съществува.

Сделката на Риболовлев включва и остров Спарти, закупен някога от Онансис за сина му Александър.

Реалната цена на двата острова е около половин милиард евро, но се предполога, че руският милиардер е броил „само” 250 милиона, за да се окаже собственик не само на островите, но и на три резиденции, пристанище за яхти и частно летище.
Адвокатите на руският милиардер заявиха, че островите ще се използват за почивка от семейството на Риболовлев.

До окончателното прехвърляне на собствеността остава Атина Онасис да спечели последното дело срещу фондация Онанис, която не позволява продажбата на островите.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Gogo
16 Apr, 2013 | 00:38

http://firmabg.net/doc_23.html


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.