Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мисис България Ана Иванова: България не ми дава шанс да гласувам
21 Февруари 2013
Тя от осем години живее в Монако и смята, че българската държава е лишила нея и още хиляди нейни български съграждани от шанса им да гласуват

Мисис България Ана Иванова, която от осем години живее в Монако, заяви, че българската държава е лишила нея и още хиляди нейни български съграждани от шанса им да гласуват на евентуални предсрочни избори.

"Силно се надявам сега консулства и посолства да се мобилизират и дадат възможност на българите зад граница този път да гласуват. Това е най-големият проблем на нас емигрантите, които разбира се не живеят в самата столица на дадената държава, в която и точка на света да се намират! В момента мога да дам за пример Монако. Както всички знаем,Монако е разположена на Френската Ривиера и съответно е в непосредствена близост до Франция и Италия, но аз като българка, и не само аз разбира се, не мога да използвам услугите на почетния ни консул в Монако защото е Французин. Най-близкото в случая за нас българите консулство остава Марсилия, която е на 300 км от нас, и отново не мога да използвам услугите, защото и там почетният консул Жан-Мари Мартен е французин и изпълнява доброволно функциите си на консул. Той приема само с предварително уговорена среща и не разполага с постоянен офис, нито със секретар, а как се запазва среща в случая е загадка?! Остава само една възможност за нас да отидем единствено в Париж, който е на 600 км от нас ! Смело заявявам че на Лазурния Бряг живеят над 10 000 български граждани, които учат, работят и имат право да гласуват, но кой човек ще пътува 1200 км, за да си даде правото на глас? Кой трезво мислещ човек ще отсъства от работа или от учебни занятия, за да пътува 1200 км и да плати цена на билета приблизително 300 евро, за да отиде до Париж да гласува? И не само това, има хора които нямат пари или са си загубили паспорта и искат пасаван, за да се приберат в родината ни. Като сме напуснали пределите на България не значи, че не милеем за тази родина и не се интересуваме от нея ! Ние емигрантите съществуваме и сме онзи процент, който помага на нашите семейства и роднини с приходи, влизащи в икономиката. Българите от Лазурния Бряг имат нуждата от истинско българско консулство с български гражданин, изпълняваш тази функция и помагащ на своите съграждани!


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.