Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дженифър Лорънс с най-много отличия в сезона на наградите
16 Януари 2013
С нейно участие на 25 януари излиза номинирания за „Оскар“ Наръчник на оптимиста, а в края на годината Игрите на глада: Възпламеняване

Ако мнението на кинокритици и публика често се разминава, то този сезон има едно лице, което обединява симпатиите на всички. Младата и талантлива актриса Дженифър Лорънс, която още 20-годишна беше номинирана за „Оскар“, миналата година направи големия си пробив с кинофеномена „Игрите на глада“. Именно нейното изпълнение на Катнис Евърдийн допринесе в голяма степен екранизацията да се превърне в третия най-касов филм на годината в САЩ.

Актрисата направи забележителна поява и в новата продукция „Наръчник на оптимиста“, последното признание за която е наградата „Златен глобус“ за главна женска роля.

Освен това отличие, миналата седмица продукцията на режисьора и сценарист Дейвид О. Ръсел (“Боецът“, “Трима крале“), получи и 8 номинации за „Оскар“, в най-престижните категории. След номинацията й за „Зимен дар“, Дженифър Лорънс отново е сред актрисите, които ще се борят за „Оскар“ за най-добра женска роля. За първи път от 30 години насам един филм получава номинация „Оскар“ в четирите актьорски категории (номинирани са също Брадли Купър, Робърт де Ниро и Джаки Уивър). След като през есента „Наръчник на оптимиста“ взе наградата на публиката на Филмовия фестивал в Торонто, преди броени дни комедията триумфира и като най-награждавания филм на наградите „Изборът на критиката“ с четири отличия – за Дженифър Лорънс, Брадли Купър за актьорски ансамбъл и за най-добра комедия. Лорънс беше номинирана за най-добра актриса в главна роля и на предстоящите британски филмови награди БАФТА.

Филмът, който българските зрители ще видят по кината от 25 януари, разказва за учител (Брадли Купът), който след престой в психиатрична клиника, се мести да живее при родителите си и се запознава със загадъчно момиче, което си има свои проблеми. Тифани (Дженифър Лорънс) му предлага сделка – да му помогне да се събере с жена си, ако той в замяна направи нещо много важно за нея. Докато осъществяват сделката си, помежду им неочаквано се заражда силна връзка, а между облаците, надвиснали над живота и на двамата, проблясва светлина. В „Наръчник на оптимиста“ участват още Робърт де Ниро, Джаки Уивър и Крис Тъкър.

Междувременно докато очаква връчването на наградите „Оскар“ на 24 февруари, Дженифър Лорънс е ангажирана с работата си върху втората част на кинофеномена „Игрите на глада“. Миналата седмица „триото“ Лорънс, Хемсуърт и Хъчерсън присъства на наградите „Изборът на публиката“, на които филмът стана най-големият победител и беше отличен с 6 награди. Сред тях са отличията за най-добър филм, най-добра актриса (Дженифър Лорънс) и най-силна екранна химия, точно между тримата млади актьори.

Преди няколко дни феновете на фантастичната поредица по романите на Сюзан Колинс видяха и първите кадри от „Игрите на глада: Възпламеняване“, чиято световна и българска премиера е на 22 ноември 2013 г. Заедно с Дженифър Лорънс, Лиам Хемсуърт и Джош Хъчесен, които познаваме от първия филм, към екипа на продукцията се присъединяват Сам Клафлин в ролята на енигматичния Финик от Окръг 4 и легендарния Филип Сеймур Хофман, в ролята на гейм мейкъра Плутарх Хевънсби. В „Игрите на глада: Възпламеняване“ отново ще видим Уди Харелсън като ментора Хеймич Абърнати, Елизабет Банкс в ролята на ексцентричната Ефи Тинкет и музикантът Лени Кравиц в ролята на Цина.

„Наръчник на оптимиста” излиза в кината у нас на 25 януари 2013 г., а „Игрите на глада: Възпламеняване“ на 22 ноември 2013г. Актуална и любопитна информация за филма може да намерите във фейсбук на: www.facebook.com/ForumFilmBulgaria и www.facebook.com/IgriteNaGlada.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.