Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Аз не съм виновен. А Вие?
Иван Иванов - 24 Юли 2008
Въобще – не съм виновен за насилието, простотията, мръсотията. Не съм виновен, че у нас социализмът зрее

Кратко, точно и ясно, надявам се, убедително.

Аз не съм виновен за икономическата криза, инфлацията, високите цени, ниските заплати, безработицата.

Не съм виновен за битовата или организираната престъпност. Не съм извършвал кражби, присвоявания, грабежи, изнасилвания, убийства, отвличания, не съм давал, нито съм приемал подкупи.

Не съм виновен за калта, боклуците и дупките по улиците, за безразборното изсичане на българските гори, за нелепостите в здравеопозването, образованието, културата, за грубостите и грозното отношение на администрацията, за съществуването на мутрите и чалгата.

Не съм виновен, че повече от един милион млади хора напуснаха България, че пенсионерите бедстват, че у нас няма правосъдие и справедливост.

Не съм виновен за некадърното управление на бившите агенти на ДС. Не съм ги избирал, нито съм ги упълномощавал за каквото и да е.

Въобще – не съм виновен за насилието, простотията, мръсотията. Не съм виновен, че у нас социализмът зрее, но не презрява.

Отказвам да поема отговорността за деянията на хора, с които съм нямал, нямам и, надявам се, няма да имам нищо общо. Не мога да приема тези, които вече шестдесет и четири години колят, бесят, бият, псуват и глобят българския народ, да ми вменяват собствената си вина. Нещо повече – считам това за върховен цинизъм.

Докъде стигнахме, уважаеми читатели. Всеки ден спрямо нас да се извършват престъпления, стръвни псевдоинтелектуалци да ни обясняват, че българският народ сам си е виновен, а ние безмълвно да вярваме в несъществуващата си вина.

Ще кажа още веднъж. Аз не съм виновен. А Вие?

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Аз
12 May, 2009 | 18:19

Виновни сме всички, заради поведението си като цяло. Пример: във Франция(не че ги обичам много) всички студенти се вдигат на протест дори малко да им увеличат таксите. Германец ми е разказвал как германците те биха направили гражданска война, ако при тях беше такова положението. Циганите си правят каквото си искат не само заради бездействието на държавата и полицията, но и заради нас, защото постоянно чуваме как цигани подпалили къщата на този и онзи за отмъщение, а българите вместо да направят нещо, стоят. Кой ни кара да не гласуваме, та партии като ДПС да набират мнозинство? Били сме разочаровани.... От себе си. Кой ни кара само да се мачкаме по най- долен начин и нищо да не правим?? Заради кой управляващите си правят каквото си искат и не им пука ако това стане известно? Закакво, кажи ми, да им пука? Че управляващите не правят нищо- ясно. Но кой им го позволява??? И от къде идват те??? Да не би от Марс? От народа!

jimi
27 Jul, 2008 | 20:57

tai6ei tq dokato ni komandva 4ervenata mafiq atq se okopa finansovo zavinagi iza naroda izbora e gladna smart

DC
27 Jul, 2008 | 13:04

Те!

Ето го виновния! АДОЛФ е виновен!!!......

Няма ли там някакъв СЪД международен.... да го осъдят.... че да се "оправи" България!!!

Адолф
26 Jul, 2008 | 20:39

Що не го духате бе педали!!

Культуртрегер
25 Jul, 2008 | 15:42

По кротко де! Те наште пишман-интелигенти едвам се оправят в кашата от интриги и завест помужду си, и единственият им отдушник е .... да полаят (без да поемат рискове де) срещу ... понятия като мутро-чалговщина и ...мъничко по адрес на политическите тикви (ама фнимателно де)

Така че, господа и дами,.... да не очакваме нещо конкретно и резултатно от нашите..... беднодуховни интИликтуали!!!

Умню
25 Jul, 2008 | 15:13

В медиите оплюват ...Мутро-чалгенските бухалки.... размахвайки интИликтуални такива.............

В кръчми и форуми.... обикновените хора все повече се подиграват и лаят по адрес на ....интИликтуално-манипулаторските медийни бухалки!!!

Чалгю
25 Jul, 2008 | 15:10

Ти пък.... Мутрьо, да не очакваш наистина някой интИликтуален.... да се обърка да говори по поставените ясно и точно въпроси???

Такива използват само..... мъльчание, лъжи и....интИликтуално звучащи Бухалки!!!

Иначе... има разлика мужду ...интелигентен и.... интИликтуал!!!

познайте коя е тази разлика?

Мутрю
25 Jul, 2008 | 14:58

До.... BG
25 Jul, 2008 | 13:16

Ей това е положението. Вечно се стига до дилемата на всеки културен и възпитан човек - простотията разбира само от груба сила, за да бъде навряна в ъгъла, където и е мястото.


Прав си господин БГ!!!

А какво ще кажеш когато някои .... полуграмотни размахват "Бухарката наречена ИнтИликтуалщина"???


НИКА ЛИ ОПРЕДЕЛЯ СТОЙНОСТТА НА КАЗАНОТО, или стойността на казаното определя "стойността на говорещия"???

Ако си бях избрал ник...."Умньо"..... щеше ли някой да чете постингите ми с друга.... "предварителна нагласа"???

оттук и философския въпрос:

Кое е първото - името или..... реалната смисленост на говорещия???

metallica
25 Jul, 2008 | 13:56

На простотията и чалгията им трябва една хубава MetLallica.

BG
25 Jul, 2008 | 13:16

Ей това е положението. Вечно се стига до дилемата на всеки културен и възпитан човек - простотията разбира само от груба сила, за да бъде навряна в ъгъла, където и е мястото. И когото един интелектуално буден и активен човек прекрачи тънката червена линия на насилието за да натисне простащината, той бива обвиняван в най-перверзно мракобесие и бива автоматично приравняван по метод на действие с простака. Ако заобиколиш простака, проявяваш равнодушие и го оставяш да се вихри - зле, ако го натиснеш падаш до неговото ниво и се оцапваш - пак зле. С революционни насилствени действия ефекта не е много добър, а с еволюционни методи всичко става много бавно. И все пак простотията сама трябва да стигне до идеята, че хладилника да е пълен и чалгата до дупка не са достатъчното съдържание на един недълъг живот.

До интелектуалеца
25 Jul, 2008 | 09:38

Който и да си - от днес да се пишеш с малка буква. Ти си по-долен и от никой. Ти си обикновен педераст.

vulgar
25 Jul, 2008 | 06:31

виждам,че един умник тук се чуди как да изпише по- изразително ника си: предлагам " интеЛЕКтуАЛО-о-о

Mутрю
25 Jul, 2008 | 03:25

А когато на запад пишат за България.... читателите им добре знаят че статията не е ......а ла Иван Хаджийски)!!!

Просто се знае...че се говори за ПОЛИТИЧЕСКО-ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ .... водещи тикви в България !!!

А не за Българския народ или за историко-културното му равнище!!!



И само празноглави ( или платени) пишман интИликтуали.... дрънкат обидни за съгражданите си гадости.... вместо да им отворят очите ... и да ги поведат като Ботев и Левски .....



Мутрю
25 Jul, 2008 | 03:18

На пишман интИликтуалеа ще му напомня, че Вулгар е не по-чалко българин от него!!! .... и дори не е по-вреден за другите от тебе...

(дори и да ме е срам дето такива пишман интИликтуали като тебе правят всичко за да освинят собствените си сънароднии)

Средното Интелектуално равнище на българите е доста по-високо от средното на Евродържавите!

И ако ти се беше случило пръЧко-интИликтуален.... да поживееш на запад, щеше да знаеш че там не ги интересува от кое племе си!

Единствено собственото ти ниво на интелигентност и самоуважение ги интересува!!!

А такива тотално-нихилистични тикви като тебе..... им служат за смях и подигравка!!! ( казвам ти го от лични наблюдения при дъълъг живот на запад)

Озарен
25 Jul, 2008 | 00:20

Колеги, по отделно сме невинни, заедно - виновни. Пак пилеете енергия за глупости.
Ум и разум, Петер Мунк!

ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ
24 Jul, 2008 | 22:16

Пък и кои си те, че да те мразя. Въобще не те мразя. Ти си само ме разсмиваш.

ИнтЕлЕктуалец
24 Jul, 2008 | 22:12

Волгар, кой ти е дал право да се определяш като българския народ? Аз съм българин, т. е. европеец,ти си само един простак - вулгар, който умее единствено да псува и говори глупости. Има огромна разлика между българин и вулгар, мутряр, чалгар и прочие напаст.

vulgar
24 Jul, 2008 | 21:48

а,сфинете,4е не разбрах ботевия ви патосимптомати4ен римейк-глоба

vulgar
24 Jul, 2008 | 21:42

typunger,/нали разбираш,4е на вас ти говоря/...каза ли си го,4е презираш обикновения ограбен,насилен и лъган ПРОСТ народец,когото НЕ АЗ,а любимата ви ЕВРОПА нарече и отсече"вулгари"-демек "простаци". Кой знае дали не сте и 4ифутски слуги щом мразите повече мене,а не тези,които са ме докарали до това дередже-юдо-масоно коммунистически тоталитаризъм...включително и с помощта на такива псевдо-българи като вас.

интЕлектуалец
24 Jul, 2008 | 18:02

Абе, кви са тея Чалгю -Мутрю-вулгари дето очалгавят, омутряват и овулгаризират форума. То бива простаци...
Аз също като автора казвам:
"Не съм виновен за насилието, простотията, мръсотията. Не съм виновен, че у нас социализмът зрее, но не презрява.

Отказвам да поема отговорността за деянията на хора, с които съм нямал, нямам и, надявам се, няма да имам нищо общо. Не мога да приема тези, които вече шестдесет и четири години колят, бесят, бият, псуват и глобят българския народ, да ми вменяват собствената си вина. Нещо повече – считам това за върховен цинизъм."

А боклуците са си боклуци. Чалгювците са си чалгювци, Митрьовците са си мутрьовци, вулгарите са си вулгари. Ей това трябва да разберат хората. Нищо не може да ги промени.


друга баба:)
24 Jul, 2008 | 15:50

Сине, и в НПК да надникнеш ти е нужно, защото, момче, там си е ясно и точно формулирано : ..."подлежат виновни действия и БЕЗДЕЙСТВИЯ"!
А "чиновничката", дето не може да ти каже поне две думи, не две цели изречения, с възпитан и коректен тон, също не е виновна за това. Виновен е онзи, дето е спретнал "конкурс" само и единствено за нея, но ти или някой друг сте участвали в масовката на конкурса, или просто сте наблюдавали безучастно и ето ти въпросното ДЕЙСТВИЕ или БЕЗДЕЙСТВИЕ от по-горе:)))

dada
24 Jul, 2008 | 14:46

виновен си батко..
виновен си.
затова че си млад, затова че си стар, затова че си жена, затова че си мъж, затова че си женен, затова че си ерген, затова че си ... ТУК

sisi
24 Jul, 2008 | 13:00

народен писател

пръц
24 Jul, 2008 | 12:55

Авмторът са казвал......


."кратко, точно и ясно, надявам се, убедително."???



Чалгю
24 Jul, 2008 | 12:51

Ха!

Писали нещо там.... Думата ни дават....

Ама не се знае дори как се казва ..... АФФТОРЪТ???

Mутрю
24 Jul, 2008 | 12:49

Виновен си бре умньо!!!

и стига с глупости като: "Докъде стигнахме, уважаеми читатели. Всеки ден спрямо нас да се извършват престъпления, стръвни псевдоинтелектуалци да ни обясняват, че българският народ сам си е виновен, а ние безмълвно да вярваме в несъществуващата ни вина. "


Щото ако не бяха "стръвните интИликтуалци и такива като тебе...Българинът ПОНЕ да беше се събудил и да беше видял че ДОКАТО ЖИВОТЪТ И ЛИДЕРИТЕ МУ се избират от "екскурзианти (дето не живеят дори в БГ).... и бирено-кебапчени изборни фарсове.....ТАКА ЩЕ Е!!!

Да оставим настрана че на запад .... има и интелектуалци-патриоти.... които успяват да мобилизират хората не само да гласуват, но и да излизат на демонстрации и стачки!!!

А гласуването ....за когото и да е но до 85 процента от хората.... намалява политическата тежест на .... популистки и крадливи политици!!!
(Пък може и да промените закона за гласуването и... процента на НЕГЛАСУВАЛИТЕ да се брои за ПРОТЕСТЕН ВОТ!!!)



Мунчо
24 Jul, 2008 | 12:22

Страната ни отново е полицейска държава. Аз не съм гласувал за тях, но гласувах. Категорично не съм виновен.... и няма да бъда. Отново тегне страха на мракобесието, така мина животът. Освен да се откажем от него! А! Ти какво мислиш? Навит ли си да им викнеш в лицето и да се изплюеш? Или предпочиташ да живееш, па макар и зле? .... защото животът няма дубъл!!

водач на МПС
24 Jul, 2008 | 11:50

Много добре . Ще копи/пействам тази статия насам натам за да може да бъде прочетена от повече хора!

баба ти
24 Jul, 2008 | 10:50

Ти не си виновен, ама си отговорен затова, че си допуснал с твоите дейсвия и най-вече с твоето БЕЗДЕЙСВИЕ, да се стигне до тази жалка ситуация в България, а не баба ти! Така че, не се опитвай тук да се оневиняваш, чесни българино, ами се активирай и излез от дупчицата в която си наврян, задоволявайки се да мърмориш анонимно! Стига с тая робска психика! Даже на един скапан чиновик, който те разиграва като мечка, да му изкрещиш в сурата СТИГА!!! е вече нещо. Една единсвенна думичка, която може да има невероятна сила, ако се престрашиш да я изречеш силно, ясно и открито тогава и там където трябва. Аз мога, а ти?

vulgar
24 Jul, 2008 | 08:23

Че той - соца,си зрее по цял свят,сега именуван глобализъм,със световно соц правителство - синедриона. А ние естествено ТРЯБВА постоянно да се чувстваме виновни...за всичко.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.