Факти, Анализи, Коментари
   30 Януари 2023
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Андрей Райчев: Изборът на Румяна Бъчварова е блестящ ход
6 Март 2015
Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър

Бойко Борисов е направил поредния си нетривиален ход, така социологът Андрей Райчев коментира пред БНР ситуцията с оставката на вътрешния министър Веселин Вучков:

Случва се това, че господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация, в която изпадна пред някакви вътрешни проблеми в ГЕРБ, с очевидни, някакви съпротивителни сили вътре, недостатъчни да го съборят, но достатъчно да създадат неприятен живот. И пред ясното обвинение: "Защо толерираш господата Писанчев и Лазаров пред твоя собствен вътрешен министър?" Той постъпи някак си, изгони всички, това направи.

Според Андрей Райчев изборът на Румяна Бъчварова за министър е блестящ:

Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър. Не се сещам друг социолог, освен нея, който би се съгласил. Това е много, много далече от социологията, защото вътрешният министър е човек на твърдата ситуация, на тайните твърди решения и т.н. Но от гледна точка на капацитет на г-жа Бъчварова, мисля, че е много удачен избор. Тя вече е човек с опит, била е 4 години завеждащ кабинет в министерство, сега вече е вицепремиер няколко месеца, Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов, че я е предложил. Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари.

Мисля, че ще се справи, ще видите, малко неочаквано за всички, но ще се справи. Тя е достатъчно хладнокръвна, не е човек на сензациите, не е на резките движения. Мисля, че изборът е блестящ.

Според социологът Борисов е силен импровизатор:

Борисов е много силен импровизатор. Далечните му замисли, това не е неговата стихия, стратегически да мисли, но бързата реакция, точното намиране на решения в една трудна ситуация това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент.

Ами той всъщност сне всички напрежения – и вътрешните, и външните. Той удовлетвори своите критици като каза: "Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев", а от друга страна не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.