Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Фрийдъм хаус: Корупцията в България продължава да расте
12 Юни 2014
Според организацията националното демократично управление у нас е с рейтинг 3,75 пункта, а изборният процес - с 2,25

В последния си доклад неправителствената правозащитна организация "Фрийдъм хаус" отбелязва, че България е сред европейските държави, в които корупцията е увеличила мащабите си през 2013-а година.

Докладът е посветен на състоянието на демокрацията в бившите социалистически страни и държавите от бившия Съветски съюз. Като проблем за България е отбелязана неефективността в политическата и в съдебната система, ниското обществено доверие в институциите и дискриминацията на етническите малцинства. В текста се казва, че събитията през 2013-а година, включително назначението на заможен медиен магнат като директор на службата за национална сигурност,  илюстрират тези проблеми и показват близките връзки между политическите лидери и представители на икономически групировки.

Според "Фрийдъм хаус" националното демократично управление у нас е с рейтинг 3,75 пункта, а изборният процес - с 2,25. Оценката за гражданското общество е 2,25. Независимостта на медиите е оценена с 4,00, а местното демократично управление - с 3,00. На съдебната рамка и независимостта на съдебната система е даден рейтинг 3,25, а корупцията е оценена с 4,25. Скалата е от 1, което е най-добър резултат, до 7 - най-лош резултат.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

лили
09 Jul, 2014 | 18:01

корупцията расте и при ББ БЕШЕ ВЪВ ВЪЗХОД и няма стоп,а за съда да не говорим-страшно е,да ги изрине някой до един съдиите,няма нормален съдия,изопачават и ни въртят по техному.

лина
12 Jun, 2014 | 15:40

корупцията расте нон-стоп и то отгоре-от уж елита,те са най-алчни и делят със съдии,администрация,чиновници от ЕС и провалят България с общи дела,взимат огромни подкупи за мръсотии и чао народе,живей със 150 лв с 3лв отгоре,а те с по хиляда-повишение,изедници проклети


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.