Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кънчо Стойчев: Въпреки победата, ГЕРБ няма да управляват
13 Май 2013
Това е ден на сбогуване с ГЕРБ

Изборният ден премина в типично ГЕРБ-ерски стил с онази арогантност и натиск, която знаем от последните 4 години. Независимо от това, очакванията на сериозните анализатори преди изборите, че ГЕРБ няма да управляват страната, се сбъдват. Това е ден на сбогуване с ГЕРБ.

Знам, че някои ще ме обвинят в прекалено рано вдигане на наздравицата, но когато става въпрос за свободата в страната, за конституционните устои и за това дали да има, или да няма република, това трябва да се каже на висок глас. Като цяло социологическите прогнози на сериозните агенции се потвърждават.

Може би най-важното за българските граждани е да си отдъхнат. МВР няма повече да диктува в България. Идва краят на срастването на политическата партия и вътрешното министерство, което в класическата литература се дефинира като мафия – този край е пред нас, той ще настане днес и просто броени седмици ни делят от изваждане всичко на масата.

Към онези наши сънародници, които не са малко и които имат своите пристрастия към ГЕРБ, с уважение към тях бих казал, че за съжаление те ще изживеят своя катарзис в момента, в който цялата истина блесне, а тя ще блесне – какви безобразия са вършени в страната, безобразия извън въображението. И така, както след войната в Германия е имало хора, които са били нацисти в своите разбирания, но не са знаели какво се вършило, помним историческите кадри как плачат тези хора, защото изведнъж се събуждат и казват: "Боже, аз в какъв сън съм живял. Какво се е случвало и аз не съм знаел, че всъщност 6 милиона евреи са избити и т. н." Без да правя пряка историческа аналогия, казвам на тези наши сънародници: "Да, вие ще изживеете своя катарзис през своите сълзи, но това ще бъдат не напразни сълзи, България оздравява и ще оздравее." И това, че без това влошеният ни имидж на страната за последните 4 години, той не е влошен вече, ние сме под нулата, съм уверен, че ускорени срокове ще се опитваме всички българи да защитим името си.

Голямата въпросителна е пред г-жа Ангела Меркел. Тя има свой съюзник в България и той се казва Бойко Борисов и аз бих искал г-жа Меркел да се срещне с г-н Борисов, да я снимат медиите и знам какво ще се случи – на следващия ден немската опозиция ще иска оставката на г-жа Меркел и ще я получи. Искам да видя лицата и физиономиите на ръководителите на Европейската народна партия, които се ангажираха с партия в България, която е мафиотска структура на върха си, партия, която организира нещо, което Европа не помни – 350 хиляди бюлетини, за които по един безспорен начин е доказано за какво са били подготвени?

Това, което имам като преки наблюдения, са натискът и арогантността, за които знаем от последните 4 години. По същия начин се продължава. Както се казва в класическата фраза – човек, който има воля, но няма разум, е луд за връзване. Това наблюдавахме и по време на изборния ден.

Няма да е толкова бързо и толкова лесно да се стигне до нормално правителство, но пътят ще бъде в тази посока. Бойко Борисов и Цветан Цветанов, каквото и да получат, на каквито и да е избори, те се самоизолираха от българското общество. Те са в пълна и тотална изолация. Историята много добре знае, че колкото и силен да си, ако ти си в изолация, ти си задължително губещ, губиш във всички случаи. Излишно е да давам исторически примери от типа на Александър Македонски и т. н. Силата няма никакво значение. Това ще разбере българският народ. Това го разбира българският народ вече. Чакат ни дните на катарзис и на проглеждане на значителна част от нашите сънародници. /БГНЕС

Коментар на социолога Кънчо Стойчев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ъъъъ
14 May, 2013 | 09:24

Капути - много, важното е да не ги допускаме повече в управлението на страната.

sc
14 May, 2013 | 05:28

Капута Кънчо пак полюциира

Rumbata
13 May, 2013 | 11:59

Снощи на пресконференцията др.Румен Петков поиска анално възмездие за поредната загуба на СДтанишко от генерала, но за пореден път Станишко се оправда, че сеи е забравил шишенцето с вазелин, въпреки многократните напомняния от Гоцето!?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.