Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
5000 зрелостници се явяват на поправка на матурата по БЕЛ
30 Август 2012
Зрелостниците пишат по разказа "Дядо Йоцо гледа" на Иван Вазов, а темата е "Слепота и прозрение"

Зрелостниците на поправителната матура по български език и литература пишат по темата "Слепота и прозрение" върху разказа "Дядо Йоцо гледа" от Иван Вазов, съобщава БНР.

Тестът за матурата включва 41 въпроса, като последният от тях е темата за написване на съчинението или есето върху разказа на Иван Вазов. Темата обяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова:

Това е изключително благодатно есе, освен това и за интерпретативно съчинение. Смятам, че зрелостниците ще се справят.

На днешната матура се явяват 3 780 зрелостници в 163 училища в страната. Около 10-ти септември се очаква да са готови резултатите от зрелостния изпит по български език и литература. На сегашната изпитна сесия на матурите се явяват кандидатите, които са получили двойки на сесията през май, тъй като без оценките от двата задължителни държавни зрелостни изпита не могат да получат диплома за средно образование. В тази сесия могат да участват и кандидатите, които не са се явили през май, както и тези, които не са издържали матурите в предишни години.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.