Факти, Анализи, Коментари
   7 Февруари 2023
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-добрият приятел на ГЕРБ е Георги Първанов
30 Август 2012
В момента Първанов е високо представителен безработен, търсещ реванш срещу опонентите си в собствената си партия, заяви пиар специалистът Арман Бабикян

Най-добрият приятел на ГЕРБ е Георги Първанов, който в момента е високо представителен безработен, търсещ реванш срещу опонентите си в собствената си партия, заяви пиар специалистът Арман Бабикян.

"Георги Първанов няма какво да прави в момента, това не значи, че е направил нещо много в мандата си, но така или иначе той в момента е високо представителен безработен. Това го казвам не толкова в социален, колкото в политически контекст", заяви Бабикян, коментирайки поредната му заявка за завръщане в политическия живот на страната.

Експертът смята, че е нормално от човек като Първанов да търси реванш, особено след като загуби битката за лидерския пост в БСП и опитът му да произведе нещо като ПАСОК в България под формата на първите три букви от българската азбука /движението АБВ – бел.ред./ пропадна. "Реванш на тепиха, на който той загуби битката", уточни Бабикян, призовавайки Първанов да послуша тези, включително сред собствените му привърженици, които още тогава го съветваха да не се впуска в подобна битка, защото ще я загуби, както и стана.

Според експерта, Първанов очевидно иска да говори от позицията на морален авторитет: "Но лошото е, че когато веднъж си загубил моралните си основания и то по този начин е трудно да бъдеш такъв авторитет".

Бабикян е категоричен, че, първо, Първанов дължи на обществото много отговори. Когато се представяте за морален императив на каквото и да било, даже на собствената си партия, ако щете, сте длъжен публично да обявите какво съдържа досието ви в Държавна сигурност, добави експертът. "Когато човек иска да бъде морален императив, първо е добре да изчисти въпросите около себе си", смята Бабикян.

Той коментира и отношенията между Първанов и настоящия премиер Бойко Борисов. "Отношенията между Първанов и Борисов бяха повече от добри, даже повече от приятелски. Те имаха и общи приятели в лицето на г-н Валентин Златев", припомни Бабикян.

"Най-добрият приятел на ГЕРБ е Георги Първанов", категоричен е той, "защото ерозията и разцеплението на лагери в БСП минава през фигурата на Георги Първанов".

"А, това е един от добрите козове на ГЕРБ за предстоящите избори. И обратно, ако ГЕРБ спечелят изборите, това е единственият път, който дава възможност на Георги Първанов да се завърне начело на партията", заяви Бабикян, добавяйки, че освен за "съществуващото приятелството между тях, можем да говорим и за взаимна политическа изгода".


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Tersit
30 Aug, 2012 | 18:28

Toja mrusen nacionalen predatel,deto go dostrasha da se javi na disput s Volen Siderov,predi vtoria mandat e za vsenarodno prokljatie! . Roden e v ciganskata maahala na sirishtnik. Lukav, slabo obrazovan. neverojatno nagul i podul individ. Pozorni 10 godini za Balgaria. Dosusht, kato elcin v Russia.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.