Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дянков е главният виновник за бедността
14 Август 2012
Митове и легенди за финансовия министър

Финансовата политика на Дянков обрече българите на бедност. Целенасочено и систематично уби мечтите, стесни хоризонтите, наказа предприемчивостта ...превърна едни нормални хора в послушници.

Бедността е най-силното оръжие в ръцете на Дянков, бедността прави хората зависими, лесни за манипулация, променя начина на мислене и психиката им. Бедният човек не си задава въпроса дали може да бъде по-добре? Той е ужасен от отговора колко по-зле може да стане.

Огледайте се около себе си, вижте и чуйте приятелите си, близките ви хора- те говорят за оцеляване да преживяваме, избират между храна и лекарства... Понякога изобщо нямат възможност да избират, живеят като на война!

Преди три години Дянков се появи опакован в легендата за способен финансист от световна класа. Резултатът от неговите „способности” днес е, че българите са най-бедните в Европа, принудени да плащат най-скъпите лекарства, горива, лихви по кредити и т.н. Дянков организира безупречен модел, чрез който българският народ живее и работи в интерес на олигархичния кръг на правителството.

Бедността бавно, но сигурно убива свободата на мислене ( в житейски план), свободата на изрязване ( в медиите), свободата на действие (чрез тотален натиск върху малкия и средния бизнес).

Днес Дянков определя бедността като мит. Това не е ли цинизъм?
Мит ли е, че над един милион българи получават по 200 лв. на месец? Не, това е реалността. Мит е, че след 7 % увеличение на пенсиите ще се промени животът им, мит е, че това ще стимулира потреблението и растежа на икономиката.

Какво означава фактът, че се намериха пари за 20% увеличение на заплатите на държавната администрация, но не и за учителите, лекарите, медицинските сестри или социалните работници?

Има ли някой, който ще се наеме да докаже, че качеството на работа на администрацията в полза на гражданите се е подобрило с 20%?

А какво означава фактът, че служителите на Министерството на финансите ще получат 27% върху заплатите си?
Много просто, най-големият бакшиш от Дянков е за обслужването във VIP салона на властта.

Но сметката я плащаме всички ние. Докога?

 

Поли Карастоянова


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
22 Aug, 2012 | 03:17

Този кретен чифут не може да бъде виновен, просто защото той нищо не може. Виновни сме ние че допуснахме еврейския терор. Те владеят цялия свят, но при нас са най нагли, защото сме най отстъпчиви.

gamaliil
14 Aug, 2012 | 21:38

vsichko za prestupnika shimon djankov e verno! da se znae,che toi prosto prilejno prilaga plana "Ran--Ut" za genocid na BULGARSKATA NACIA.samiat tozi plan e osnovan na direktivata na alun dules za unishtojenie na iztochno-evropejskite narodi,vkl.i ruskia-. naroda kazva-" pachavra leke ne hvashta"--tova priljaga napulno za djankov i n.mladenov.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.