Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГОРД: Атентата като разсейващо мероприятие Цветанов да арестува Борисов, а след това – себе си!
31 Юли 2012
Атентата в Бургас отклони вниманието от доклада на ЕК и от ареста на депутат от ГЕРБ

Въпреки че първоначално като главна тема от дневния ред на Консултативният Съвет за национална сигурност да бе посочен критичния мониторингов доклад на Европейската комисия, удобно за участниците в „сбирката” /дано не на всички/ се наложи като основен акцент и напълно разсейващо мероприятие атентата в Бургас, което бе добре дошло за управляващите. Първото по рода си терористично нападение в новата ни история срещу граждани на територията на страната ни, удобно за управляващите измести не само доклада от полезрението на обикновения българин, но и показния арест на депутат от ГЕРБ, за когото отдавна се знаеше какво точно прави и за какво лобира. Това, което не бе известно до този момент беше тарифата за търговия с влияние в ГЕРБ– 100 000 лева, ако се вярва на раздуханата новина, но повече навежда на мисълта, че управляващите са разрешили този арест тъй като е била подбита тарифата на Диктатора.

И ако българите могат да бъдат заблудени от масираната пропаганда, доклада на ЕК доказа, че мониторинговите организации на Европарламента и Европейската комисия – са напълно наясно какво се случва тук. Наясно са с факта, че законодателите на България вместо да оправят законите се занимават с лобистки поправки, които освен да узаконяват нерегламентирани птицеферми на гербаджийски депутати нямат никакъв друг юридически смисъл. Резултатът е, че новата българска мерна единица, непозната дори за Международното бюро по мерки и теглилки във Франция, но вкарана в европейските кръстословици е известна като един корупционен герб и е равна на 166м. или Аврамовата единица. Нищо че след това арестуваха самия Аврамов, поправката и мярката остават!

Цялата поредица от демонстративни акции на антимафиотите срещу кой ли не било то Донев, Любомир Павлов, Борис Борисов /де да беше Бойко/ или друг олигархичен бос се оказва само прах в очите, докато Брюксел в прав текст ни казва: българските олигарси са си купили държавата и държат икономическите и политическите лостове в нея. Но това може да се чете и по следния начин - срещу тях се действа избирателно като за някои дори не става дума.

И неминуемо идва въпроса дали тези „разсейващи” арести, тези терористични, престъпни и тем подобни актове не са нарочно допуснати с цел да отклонят вниманието от важните неща в държава. Всеки път щом излезе доклад на Европейската комисия, дойде високопоставен европейски чиновник да „издърпа ушите” на управляващите или пък излязат флашки изобличаващи премира в търговия с влияние, /за което във всяка нормална държава Премиера би бил арестуван/, се случва или нападение над редакция над вестник, или гръмва бомба пред партийна централа или се взривява автомобил на журналист или нещо друго, но подобно. Без упрек за никой, но изглежда твърде удобно.

А и няма как да се случва нещо по различно след като цялата ни държавна сигурност е насочена към това да подслушва, притиска и заплашва опонентите на Диктатора Борисов.

Ако обаче господин Цветанов иска да ни обеди в добрите си намерения, убеждавайки ни, че това е принципно поведение и тези арести не са спорадична акция, която иска да ни внуши, че са принципни хора то ние му предлагаме ефектен пропаганден ход. Или както е цказал Ганди „Ако искаш промяна започни я от себе си”. Ние ще му кажем за започне с Цветелина Бориславова, с Цеко Минев, с представителите на Дънди прешъс и след тях премиерът Борисов по очевидно подозрение за облагодетелстване на определени бизнес-кръгове и банки. На края да арестува и себе си и всички заедно да се предадат в ръцете на правосъдието, което – убедени сме – ще се постарае да бъде максимално обективно точно по техните случаи, за да докаже, че не се влияе от изпълнителната власт.

Това ще бъде ясен знак към мониторинговите органи за начало на реални промени в България и което вероятно ще ни спаси от заплахата в края на 2013, когато излиза доклада на ЕК, да изхвърлят България от Европейския съюз.
След това може да бъде организиран едно „мачле” между „хартиените” Тигрите от Бистрица и евронаблюдателите, изготвили доклада за напредъка на България в областите правосъдие и вътрешен ред. Този мач, обаче хартиените тигри трудно ще спечелят тъй като голямата им звезда Диктатора Борисов ще бъде с гюле на крака.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

kaduri
31 Jul, 2012 | 13:52

Hitrosta e orujieto na prostaka sreshtu prevuzhojdashtia go po intelekt vrag. slavi binev vuv sluchaj e prav. oshte poveche shte se izpravi ako se otkaje ot "arhontstvoto" a suvsem shte se izpravi ako deklarira preko ili nepreko uchastie v pokushenieto na georgi iliev.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.