Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Коментари за приключилия политически сезон
29 Юли 2012

Представители на основните политически сили излязоха в ефира на "Хоризонт" и предаването "Неделя 150"  БНР с разнопосочни оценки за приключилия тези дни парламентарен сезон.

Финансовата стабилност и имитирането на български еврооблигации са положителните неща в политиката на правителството, според лидера на ДСБ Иван Костов. След края на този политически сезон, оценен като "недобър”, Костов оценява факта, че страната ни стана мишена на международния тероризъм.

Причината за това е, че сме така наречената "мека цел", тоест, че имаме слаби съпротивителни сили за противодействие и за превенция за предотвратяване на такива терористични актове и се води небалансирана външна политика, в която не се вижда българският интерес. От друга е страна недобрият доклад на ЕС. Аз очаквам след него и се опитвам да предупреждавам всички управляващи, че от тук нататък ще има много тежки критики срещу тях, срещу правителството, срещу съдебната власт.

Според Лютфи Местан, падението е възхода на този политически сезон.

Ние определяме тази отминала сесия като „Сесията на изтрезвяването на българското общество”, от месианското опиянение, от което най-вече близо 3 години стоим. Затова казвам, че падението е и, може би, изходът от тази ситуация. През тази сесия ние наблюдавахме две сюжетни линии. Първата, това е видимата сюжетна линия със своите пикови моменти, докладът на ЕК и за съжаление терористичният акт, който сполетя и България. Втората сюжетна линия отразява промяната в нагласите на българските граждани. Според Местан предсрочен вот е по-добър вариант за ГЕРБ. Мисля, че част от отговорността на основните политически сили в страната е да бъдат готови за избори, защото само след предсрочни избори ние можем да постигнем правителство на съгласието.

За БСП най-неприятното при завършилия политически сезон е негативният доклад на европейската комисия, каза Михаил Миков.

Финалът на сезона, това е докладът и провалът на ГЕРБ в сектора "Правосъдие и вътрешни работи". И е много интересно как те постоянно се опитват да смесят отговорности на едно правителство, което е от 3 години и хората са му дали оценка на изборите през 2009 година и как трябваше да се надгражда да падне въобще мониторинговия механизъм при нито едно правителство - политика без посока.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева не се съгласи с оценката на социалистите и за пореден път подчерта, че доклада обхваща 5-годишен период.

Трябва отговорностите да се поделят поравно, ако не поравно, поне по определени проценти. Мисля, че най-естественото беше да се говори в една посока. От доклада БСП се опитаха да извлекат максимални политически  дивиденти. Това стана така и с терористичния акт. Виждате това истерично говорене по радиа и телевизии, тези обвинения. Аз мисля, че е нормално, когато за тези 5 години, в който е доклада, ти си участвал в управлението на страната, да поемеш отговорността, също да забележиш своите грешки и проблеми.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
24 Aug, 2012 | 04:12

Настане утро, ден последен,
Тъма покрива свода небесен.
Гората я няма, зъл вятър се кефи,
Балкана пее чифутска чалга.

Потънете в ада изпражнения на дявола яхве!




  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.