Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Броеницата с „успехи” на кабинета се оказа броеница с измами
26 Юли 2012
Все пак последният работен ден на кабинета "Борисов" приближава неумолимо

Да пълниш дупките по магистралите не е същото като да запълниш празнините в политиката. Този факт убягва все още на правителството на ГЕРБ. Затова и вотовете на недоверие към кабинета не спират. Има си причина да станем свидетели на петия поред такъв– критиките в доклада от Брюксел не само показаха истинското състояние на организираната престъпност, но и дадоха откровена информация за това, което иначе се крие умело от управляващите.

Вотът е само една процедура, по-важното в случая е да поставим точната диагноза. А как посрещат хората на Бойко Борисов недвусмислените констатации, направени от европейски експерти? Най-точно можем да опишем реакциите на кабинета с типичното и за премиера поведение – непринудена простота.

Как иначе да обясним, че Борисов гордо обяви доклада за хвалебствен, докато документът показва пълен провал?!
Това, че вотът беше с предварително ясна развръзка, съвсем не е признак за безпогрешност, а най-големият парадокс е, че управляващите го нижат на броеницата с така наречените „успехи” на кабинета. Само дето броеницата се оказа броеница с измами. Докато Европа продължава да провежда така наречения„Механизъм за сътрудничество и проверка”, който трябва да установи провеждат ли се нужните реформи, у нас виждаме, че престъпността не е само в обичайния смисъл, тя вече се доловя в поведението на наглост и несъобразяване нито с бележките, които Европа отправя към нас, нито с мнението на политици от други цветове, нито дори със собствената държавна администрация. За мнението на редовия гражданин да не отваряме въпрос.

Всички знаеха какъв ще бъде изходът от вота, поради явната липса на истинска опозиция в страната. Дори вестник Ню Йорк Таймс наскоро писа, че измамата в София продължава и че прехода всъщност така и не се е случил. След 23 години е време да се създаде истинска опозиция, а не такава, каквато винаги са си назначавали от БСП, било то преподавател по Политикономия, било то бивш комунист, генерал и шеф на полицията или както в момента искат да назначат снахата на политбюро на БКП.

Ако тези мимикрии, претендиращи да бъдат демократични управления продължават да се случват то нищо чудно през 2014 България да влезе във фризера на Европейския съюз.

Добрата новина е, че мандатът на ГЕРБ се изнизва полека, но лошата е, че народът е все така „приклещен” в хватката на човека, който страда от чувство за непогрешимост и подобни парламентарни упражнения като този вот само засилват у него това чувство.

В тази патова ситуация голямата част от мислещите българи съжаляват, че са в България и правят планове за напускане, а приближените до властта бързат да се възползват от оставащото време.

Но вместо да се оглежда в очите на ласкателите си, където Бойко Борисов е винаги много голям и хубав, и умен, и най-най, да се огледа малко встрани. Именно в превратно тълкувания доклад лъсва истината още от пръв поглед...

И идва ден, в който трябва да се плаща и ще се плаща за всичко! Последният работен ден на кабинета приближава неумолимо. Тогава е ред на народа да гласува с разума си, защото не може да правиш винаги една и съща грешка, а да очакваш различни резултати. Няма как да стане.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

zeno
26 Jul, 2012 | 14:07

...oshte po trudno e da zapulnish golemi dupki v sobstvenia si mozuk...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.