Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Фройдистките дрешки на голия ни цар
23 Май 2012

„Знаете какво става, когато някъде се появи Цветан Василев или Бойко Борисов”!

Тази беше грешка на езика на Валерия Велева от в. „Преса” (която преди два месеца прогнозира пред Нова телевизия 70 процента шанс на Първанов да победи Станишев за шефския стол в БСП, а сега кокетно коментира с обратен знак същата тема). Велева без да иска „назначи” банкера Цветан Василев за министър на вътрешните работи ( имайки на ум Цветан Цветанов). Това е един от онези фройдистки феномени в нашата публичност, който си заслужава репликата.

Водещите на предаването по БНТ също не забелязаха, че вместо Цветан Цветанов беше споменат шефът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, който (за интересуващите се от задкулисието в кукловодството в България) е от доста време емблематичната фигура за начина, по който с отчисленията от банкерски употребени държавни пари бяха купени и канализирани български медии като инструмент за командване на публичността в желаната от силните на деня посока. Нещо повече, банкерът беше изваден от относителната анонимност и обявен за икономист на годината миналия декември. Лично Цветан Цветанов ( вътрешният министър!) му връчи наградата в извънредно пряко включване, за което бяха ангажирани като допълнителни конферансиета лицата на новините на обществената телевизия.

Явлението „избухна” тихо по време на тройната коалиция, когато с парите на КТБ подставените лица Ирен Кръстева и сина й Делян Пеевски започнаха бясно да пазаруват медии ( обаче бяха изстреляни на важни позиции преди това с протекциите на ДПС по времето на НДСВ). След това тази комбина вкупом премина на страната на новия победител Бойко Борисов.

Защо припомням тази опасна история ( да, твърдя, че е опасна- тези хора са агресивни в преследването на целите си)? Защото всеки нормален човек трябва да си зададе въпроса: коя е силата, която стои над подобна завера, въоръжена с огромните за нашата страна депозити на най-големите държавни предприятия, чиито пари се намират в малката КТБ по волята на властта?

Очевидно схемата не е партийно оцветена след като може с такава лекота да сменя лагерите. Досещам се само за една сила, която командва България от десетилетия и го прави днес от позицията на своето колониално влияние, в което инвестира неистово.

Русия видимо засили помпането на русофилското либидо на българите именно през годините, когато се появи от нищото хитрината с пазаруването на медиите от въпросната банка, оказала се ужасно заинтересована да притежава колкото се може повече медии въпреки очевидния абсурд да очаква финансова възвращаемост на щедрите инвестиции. Говорим за периода, когато рязко ескалираха пропагандните напъни за подклаждане на любовта към въпросната чужда държава, нароила тук форуми за дружба, многохилядни митинги, наричани събори, печатни и електронни медии и сайтове. Плод на тази политика станаха цели едногодишни кампании, като „Годината на Русия в България”, „съвпаднала” тъкмо с триумфалния рейд на Путин в София в началото на 2008 г. Тогава руски кореспондент беше достатъчно откровен да напише: имам чувството, че президентът Путин е дошъл да напазарува България!

Ето случай, в който имам сходни усещания за България с един руснак. Те бяха подсилени и потвърдени от сценката, при която премиерът Бойко Борисов прекърши гръбнак пред руския патриарх. Той го награди великодушно с препоръката да управлява България с „твърда ръка”( и никой не се възмути от тази демонстрация на арогантност спрямо уж суверенна и демократична България).

Целувайки ръка на пратеника на Путин, българският силен човек демонстрира слабостта на един васал чрез ритуала, практикуван като жест на подчинение откакто свят светува.

Блог на Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
30 Jun, 2012 | 01:13

"Прост народ - слаба държава" - Бойчо Борисов.

Излезе книгата на Проф. Пантефф "Митът Левски", в която именития историк разобличава фалша около мита на нещастния гяур Васил Иванов Кунчев известен с прякора Левски, и спекулациите с неговата жалка съдба от българските екстремисти. Книгата излиза на турски език, тъй като професора е убеден че какво мисли по въпроса българския читател е без значение. Той е предложиен от американското Лоби към синагогата на Конгреса "Освобождение на Дунавските вилаети", за Нобелова премия по иторически науки. От изсраел е получил плат за панталон, а от турция 10.000 лири. Пред турски журналисти другарят Пантефф уточнява, че Левски не е бил това което сме учили в комунистическите училища. За историческата правда професорът е бил репресиран в Белене, а днес новите комунисти от завист го обвиняват в комунизъм? Историческата истина е следната: Левски е отказал да приеме на султана предложението да се построят още читалища и още една желязна църква, а е предпочел безсмислен тероризъм срещу многократно превъзхождащ го противник, настроен дружелюбно и готов на отстъпки. Готов да забрави кланетата и направо - геноцидите които българите са провеждали срещу присъстващите турци, и че по най скромни изчисления, ако турците се бяха развивали в нормални условия, сега щяха да бъдат колкото китайците. Професорът нактоява - за да се измие този позор от българския народ, трябва веднага да се започне изплащането на трильона евро, понеже Ердоган не приема лири.

муспи
28 Jun, 2012 | 02:41

"Прост народ - слаба държава" - Бойко Борисов.

НАТЪРТЕН
23 May, 2012 | 17:04

Инджев натърти безцеремонно моята същност с това смешно - "прекърши гръбнак"! Не става така, човече. Лукавство и ненавист виждам в тях - и доста "журналистическа" мания, както и липса на най-важния елемент - дълбочина и значимост на фактологията. Опомни се, бе човече! Другаде търси и изокай !!!

БГ Шоп
23 May, 2012 | 09:57

Иво, коментарът ти не е "фройдистки", а комплексарски каквито са и повечето "честни" и леко платени новинари. От посещението на руския патриарх не си разбрал два важни момента, а именно признанието му, че български духовници са дали писмеността и религията на "русите". Тази истина беше грижливо крита от БКП, КПСС и твоите командири. Вторият важен момент беше, под предлог възрастта на Патриарх Максим, издигането на БПЦ по-високо в иерархията от сръбската и румънската църкви, наследство останало от руските царе и продължено от "болшевиките" на Ленин и Сталин. Всичко това е твърде сложно за примитивния комуно-комплексарски манталитет на българските "интелектуалци".


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.