Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хр. Христова: От 7 инструмента за Сребърния фонд се използва само един
25 Март 2012
Би могло да се обсъжда по-гъвкава рамка за инвестиране на Сребърния фонд, но това да е в разумни граници, в духа на присъщия за пенсионните фондове консерватизъм,

 От седем възможни и позволени от закона начини за инвестиране на средствата в Сребърния фонд в момента се използва само един – депозит в Българската народна банка. Това каза председателят на НДСВ Христина Христова на пресконференция  в Сливен в отговор на журналистически въпрос. Не се използват другите опции, но в същото време ни предлагат държавата да финансира сама себе си, инвестирайки в Държавни ценни книжа. Би могло да се обсъжда по-гъвкава рамка за инвестиране на Сребърния фонд, но това да е в разумни граници, в духа на присъщия за пенсионните фондове консерватизъм, сподели още Христова.

В коментар за политическата и икономическата ситуация в страната Христова цитира един от последните доклади на Световната банка, според който 36% от населението в България е под линията на бедност, което нарежда страната ни на първо място в ЕС по този негативен показател. Същевременно страната ни е на първо място по ръст на безработицата, като по-тревожното е, че покрай постоянните и несекващи скандали в управлението тези неща се губят от общественото внимание, подчерта Христова. За персоналните промени в правителството председателят на НДСВ сподели, че е илюзия да очакваме четвъртият поред здравен министър да успее да направи някакви реформи до края на мандата, а на практика здравната система е в колапс.


 

 


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.