Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Няма „отново” - времето на борчетата, на палките, бухалките не си е тръгвало
27 Февруари 2012
Битките на политиците да не би да са по-малко кървави?
Бих предложил друга гледна точка. Няма „отново”. Времето на борчетата, на палките, бухалките и т.н. не си е тръгвало. Има една дълбока приемственост, коментира Тихомир Стойчев от Националния анти-терористичен и анти-криминален форум за БНР, предаде КРОСС. Сега коментираното заведение във връзка с Багата беше създадено още при трибуквените групировки. То беше свърталище на ВИС. Ние виждаме как през цялото време криминалния сектор оказва съществено влияние върху обществения и политически живот. Все повече се разширява периметърът на икономическите му възможности. Да не пропускаме това, че много наши законотворци направиха закони, които усилиха тази криминализация, дадоха възможност на криминалните фактори да прикрият миналото си и да се инфилтрират в обществото. Обществено-политическият живот се подреди така, че подобни състезатели могат да се появяват навсякъде по медиите. Когато ние бяхме спортисти, спортът служеше за усъвършенстване на личността. Сега с тези спортове, които се появиха у нас, се култивира един съвсем друг тип култура, за която е валиден само закона на джунглата. Един човек, който може да прилага насилие в спорта, предизвика реципрочно насилие отвън. Когато говорим за обществени катаклизми, за кризи, не можем да се доверим на версията за просто пиянско сбиване. Младите хора сега нямат възможност да получат свой шанс за обществена реализация.

От едната страна върха на обществото е силно тампонирано от един и същи неподменим елит. От друга страна битките на политиците да не би да са по-малко кървави? Постоянно виждаме едни и същи изхабени фигури, които до сега не са предложили никаква промяна. И точно тези хора ни се самопредлагат, водейки не по-малко “кървави” битки помежду си от тези, в които Багата участва. Той поне вдига флага на България, но пред кого? Каква е публиката на тези зрелища?

Интересува ли се някой чий е този флаг? Милиони се дават за залагания в тези свободни боеве. Дали това има връзка със случая на Багата, не знам. Говорят и за наркоинтереси, но не мисля че мога да се произнасям по тези съмнения, изразени във Фейсбук. Според мен всичко се свежда до социалното разслоение, социалната неподвижност на обществото, които са по-дълбоките причини за радикализацията в отношенията. 

Говорим за пълната липса на капацитет, както на политиците, така и на хората от специалните служби, от МВР. Точно преди да наръгат Багата, главният секретар на МВР се похвали с огромните успехи. Заяви и друго, че 15 нови босове са се появили само за последните два месеца. Ами защо не ги кажат кои са? Това са глупости! Ние вече не знаем искат ли управляващите да решат този най-рисков за обществото въпрос и кой точно ще го реши? Тези хора, които наложиха девоенизацията на МВР, всекидневно свиват възможностите на истинските работещи срещу престъпността на улицата. А иначе не се отказваме от фуражки с големи чела и цветни пагони и т.н. Пак казвам, нищо от миналото не си е отивало.

Просто хората, които в момента владеят службите, станаха предатели на тази система. Те предадоха българския народ. Моята прогноза е, че те няма да спрат. Научиха се да завоалират по-добре действията си, да ги крият от нас.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.