Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спасява ли бюджет 2012 замразяването на стипендиите на даровитите деца на България?
28 Декември 2011
В изпълнение на свое решение от 2011 г. за промяна на нормативни актове, в които размерът на плащанията се определя от минималната работна заплата за страната, Кабинетът прие изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, което фиксира стипендията за даровити деца на 135 лв.

Към днешна дата, това е точният размер на приетата през 2003 г. наредба № 298, според която даровитите деца на България получават в продължение на 12 месеца, стипендия в размер на 50% от минималната работна заплата за страната, но смущаващо в случая звучи, заглавието на горепосочената наредба „закрила на деца с изявени дарби”, чието ново допълнение, лишава същите тези деца от индексация на стипендиите им дори при несъществено увеличение на минималните заплати от 270 на 290 лв., очаквано през пролетта. И като говорим за „закрила”, колко ли би ощетило бюджета, регламентирано плащане на поне 145 лв., изпреварващо леко събитията, но реално запазващо правата на децата по съществуващата наредба. 


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.