Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Икономист" за изборите
25 Октомври 2011
Гласувалите в местните и президентските избори в България поискаха запазване на сегашното положение

След преброяването на повечето гласове е ясно, че гласувалите в местните и президентските избори в България поискаха запазване на сегашното положение, пише списание "Икономист" на сайта си.

Росен Плевнелиев не получи необходимото мнозинство, за да спечели президентския пост на първия тур в неделя и ще се изправи срещу съперника си -социалиста Ивайло Калфин на балотаж следващата неделя,  но 40-те процента, които получи на първия тур, сочат, че вероятно ще спечели на втория, прогнозира "Икономист".

Забележителното е, че и на президентските, и на местните избори, партията на Борисов успя да запази почти същия дял от гласовете, които спечели на последните парламентарни избори преди 2 години. Това се случва въпреки все по-мрачните икономически перспективи и изборната кампания, белязана от грозни епизоди на расово мотивирани безредици, пише "Икономист".

Хубавото е, че дори ако избирателите са недоволни, те не смятат, че отговорът е в крайната десница. Волен Сидеров, кандидат от антиромската партия Атака, спечели по-малко от 4% в неделя. Не се представи добре и етническата турска партия Движение за права и свободи - голяма част от избирателите й останаха у дома след поредицата вражди в партията, посочва "Икономист".


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

БГ ШОП
25 Oct, 2011 | 18:22

Стани, стани, юнак балкански! Доган избра Калфин! Виновни за “мафиите“, олигарсите-комуняги и ченгета, корупцията, процентите на ДПС, са онези избиратели, които не отиват да гласуват. Те нямат право да мрънкат и да критикуват след това. Българите са спечелили всички битки и изгубили всички войни. Техния шанс ще дойде ако се събудят и вместо да бойкотират изборите, отидат да гласуват. Гласувай БЪЛГАРИНО ! Патриоти, не гласувайте пак за идиоти !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.