Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Планът за стабилност на Европа прави българите все по-бедни
11 Май 2011
Вече се появиха и коментари, че бунтовете са неминуеми, както се случи през зимата на 1996-1997 година, когато беше свалена от власт Българската социалистическа партия

Влизането на България в ЕС неизбежно ще предизвика увеличаване на безработицата, орязване на социалните разходи и висока инфлация за българското население. В момента ЕС използва България, която има най-ниските надници в цяла Европа, за да създаде стандарти, които биха могли да станат модел за цяла Европа, пише коментира изданието wsws.org, цитирано от Фокус.

Българите са силно засегнати от повишаващите се потребителски цени. На 28 април хиляди разгневени кравевъди протестираха срещу драстичното повишение на цените на горивата с блокиране на трафика. През март и април блокади и протести бяха проведени в над 30 града и магистрали в знак на протест срещу силното вдигане на цените.

Много комунални услуги бяха приватизирани и поети от европейски корпорации. Оттогава спиране на водата и електричеството стана редовна практика в обеднелите села и градове в страната. Например френската компания Veolia Environment, която пое ръководството на водоснабдяването с столицата София, през февруари увеличи цената на водата с 9%.

Нарастват и цените на храните. Дори според официалните, което означава манипулирани, данни цените на основни храни като захарта, олиото и брашното са се повишили с 50%, а за картофите увеличението е дори 200%.

В момента България е на трето място по инфлация в ЕС, докато по размер на заплатите се нарежда на последно място в европейската класация. Вече се появиха и коментари, че бунтовете са неминуеми, както се случи през зимата на 1996-1997 година, когато беше свалена от власт Българската социалистическа партия.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.