Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново бият защото си с дълга коса!
2 Май 2011
Разбирам, че за ГЕРБ-ерските партийци и началници в МВР е къде, къде по-благонадежно даден човек да е късо остриган до кожа и с дебел врат

Историята, при която облечени като граждани полицаи пребиха млад човек е скандална и е поредната, заради която вътрешният министър г-н Цветанов трябва незабавно да си подаде оставката. Ако разбира се има доблест и разбира, че работата на полицията е да пази хората, не да ги бие! И понеже няма да го направи, нека поне му кажа, че той правителство му са първите след падането на комунизма, които бият хората, защото носят дълги коси. Това правеха служителите на Народна милиция в комунистическия режим и г-н Цветанов е добре да знае това, въпреки, че съзнавам колко е зает с придобиването на апартаменти.

Невъзпитаните копои на властта пребиха 24-годишно момче. Не ме интересува дали този млад човек е бил пиян или не. Искам обаче да припомня, че полицаите нямат право да упражняват насилие върху никого. Нямат право да бият, нито да обиждат. Въпреки това го правят, а после обясняват, че спряли и упражнили насилие върху младежа защото им се сторил “съмнителен”.

Разбирам, че за партийните активисти на ГЕРБ формирали светогледа си в МВР, хората с дълги коси по принцип изглеждат съмнително. Разбирам също, че за ГЕРБ-ерските партийци и началници в МВР е къде, къде по-благонадежно даден човек да е късо остриган до кожа и с дебел врат. Разбирам, че за ГЕРБ-ерите е важен този, който може да бие, а не този, който могат да го набият лесно. Разбирам и че политическите и светогледни виждания на ГЕРБ изключват възможността да не изглеждаш като ГЕРБ-ер.

Добре де, ама има и хора на 24 години, които имат коса. Има и такива без пагон, без власт, които ходят на рок концерти, вместо да друсат гьобеци и да точат лиги по чалга певици. Те какво? Нямат право да ходят нормално по улиците без МВР да упражнява насилие върху тях ли?

Почти 20 години, в демократична България, след падането на комунистическия режим и преди ГЕРБ, българите имаха право право да бъдат каквито си изберат.

Димитър Аврамов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Noname
02 May, 2011 | 14:26

В белите държави това ще доведе до масови протести! Справка Франция и Гърция! Ако помните след полицейско насилие какво стана там!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.