Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България на разпродажба! Гарантирано от ГЕРБ!
14 Април 2011
През изминалите 20 години България имаше всякакви правителства. Никой обаче не си позволи да продава толкова пряко и директно националните интереси на България

През изминалите 20 години България имаше всякакви правителства – от такива, които работиха за запазване на държавно регулираната икономика до такива, които искаха пълна доминация на пазара и частната сфера. При всички тях имаше политици, които се облагодетелстваха лично от властта си и корупция в политическите елити. Никой обаче не си позволи да продава толкова пряко и директно, през държавни фирми, националните интереси на България. Това направи правителството ГЕРБ.

У нас “традиционно” винаги се е считало, че БСП е политическият проводник на руските икономически и гео-поитически интереси в България. Въпреки, че в левицата има солидно про-руско лоби, БСП не посмя, нито при фалиралото икономиката правителство на Жан Виденов, нито при това на Сергей Станишев, да подпише договор, който не позволява “стоп” по отношение на дадена сделка от национално значение, била тя с Русия или не.

Днес в правителството на ГЕРБ се оказа, че държавта фирма като НЕК, чийто работодател е българското правителство (тоест лично министър-председателя), е взела решение за подписване на документ с руската “Атомстройекспорт”, с който изграждането на АЕЦ “Белене” става необратимо и то при едностранното съобразяване с позицията на руската компания.

Русия има право да търси реализация на енергийните си и икономически проекти в България. България и правителството на ГЕРБ обаче нямат право да предават националните интереси на страната ни в преговорите с Русия. За съжаление обаче, дошлото с обещанията да се пребори с корупцията на тройната коалиция правителство на г-н Борисов, просто подмени чуждата корупция със собствена, феодаизира държавата и започна да толерира партийната чуробаджанащина. Досега обществото някак приемаше, че това са тежки политически грехове, които обаче някак си биха били поправими в следващия мандат, и поради това не са необходими предсрочни избори. Това вече не е така. Всеки ден управление на ГЕРБ води създава рискове за икономическата и политическа стабилност на страната.

Не зная какво обяснение ще ни сервират от ГЕРБ. Не ясно и дали за подписания от НЕК документ има оказан натиск от министър-председателя г-н Борисов или пък той е резултат от задкулисен консенсус между премиера и президента г-н Първанов, който за съжаление се показва като съмишленик на г-н Борисов по отношение на руските енергийни проекти в България.

Едностранният отказ на държавни чиновници от защита на националните интереси в ядрената енергетика и буквалната продажба на тези интереси на чужда държава изискват незабавната оставка на премиера Борисов и парламентарен консенсус за насрочване на нови избори наесен, заедно с президентските и местните. Това е единственият изход, когато дадено правителство предава националните интереси на България. Това е й единствената мъзможност министър-председателят г-н Борисов да докаже, че подписването на меморандума между НЕК и “Атомстройекспорт” не е политическа поръчка.

Не искам да обвинявам премиера Борисов или друг конкретен политик на изборна длъжност. Мисля, че това е вече не е политически въпрос, а работа на българската прокуратура, която за пореден път получава уникален шанс да докаже, че съдебната власт в България може да работи.

Искам да кажа ясно, без обиди, без заклинания и без много анализи, че воденото от г-н Бойко Борисов правителство на ГЕРБ днес изглежда като футболист току що продал отбора си във финала на Шампионската лига. Отборът се нарича България, а футболистът се казва ГЕРБ. За съжаление г-н Борисов и партията му реализираха успешно най-мащабната корупция, която България е виждала. Това е! Гарантирано от ГЕРБ!

Време е на летище София правителството да постави табела, която казва – “111 хиляди кв. километра в продажба. Стратегическо местоположение и ниски цени. За контакти – партия ГЕРБ”!

Димитър Аврамов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Dobri
14 Apr, 2011 | 22:53

Много манипулативна статия.... много е лесно да кажеш колко лоши правителства е имало и това да е най-лошото, но имаше правителства, които вземаха къде по- лоши решения.
Относно подписаното споразумение, по БТВ имаше репортаж, където се изказаха юристи, че това споразумение няма юридическа стойност, а е принципно за преговори.... а отговорността на првителството в лицето на министър Трайков беше много добра- поиска оставката на човека пренебрегнал политиката на България и днес той бе отстранен от пост.
Гласувах за това правителство и до момента не съжалявам за направения избор и пак ще гласувам за тях ако продължават тази си политика.
За автова, освен ако не е поръчкова статията, мисля че не е представил нещата от поне 2 гледни точки- няма мнение на юрист по случая, затова за мен статията е поръчкова. Жалко, харесвам сайта, но ако се изказват неподготвени поръчкови журналисти, ще трябва да спра да го чета.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.