Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-заплашваният премиер или най-смешните медии?
9 Ноември 2010
Да се смее ли човек, да плаче ли? Tова е една от най-безумните истории, които съм виждал

Да се смее ли човек, да плаче ли? Чета материал във вестник “24 часа”, който се предполага да е бил публикуван в неделя. Дали колегите са объркали първоаприлска статия с броя от тази неделя или не незнам, но това е една от най-безумните истории, които съм виждал. Да започнем от заглавието.

Вестникът “ражда” новина - “400 000 евро обещани за отстрел на Борисов”. Веднага след нея, започва ужасно неинформативна дописка. “400 хиляди евро ще бъдат платени, ако е успешен планът за физическо отстраняване на Бойко Борисов“. Както виждате използваното глаголно време е бъдеще. Тоест предполага се, че българския премиер е заплашен в момента, или поне занапред. Дописката продължава с информацията, че “Сумата и договорката са засечени от българските спецслужби преди десетина дни в телефонни разговори и срещи на три знакови фигури“.

Малко по-надолу вестникът обяснява - “чужди партньорски служби засякоха в петзвездния King George Palace среща на прочути българи с яхти, които обсъждаха как да бъде елиминиран българският премиер.“.

Дотук пълна конспирация, която ни казва, знакови фигури организират атентат срещу Бойко Борисов по телефона. “Знакови” или “Знаково тъпи”? Предлагам на вестник “24 часа” да попита специалисти по криминалистика, каква е практиката при организиране на покушения и убийства на политици и колко пъти “знаковите фигури”, които ги извършват обсъждат това по телефона. И в същото време се чудя, като са ги засекли, защо няма разпитани, разследвани и обвинени?

Но да се върна на вестникарската дописка. По-надолу тя ни “дава информация”. Две знакови фигури свързани с контрабанда, забележете и двете вече не между живите - Константин Димитров-Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора - преди 5 години били водили разговор между Амстердам и Милано, записан от чужди служби и предаден на ГДБОП. Те си били казали “Това пожарникарче първо ще го свалим, после ще го утрепем”!

По надолу вестникът припомня историята със, слава богу, неосъществения план за убийство на настоящия премиер, организиран от сръбския мафиот Сретен Йосич. Дописката завършва, с информация, че е бил хванат албанец, който внасял гранатомет за целта през Калотина. Отново герой идиот, който внася гранатомети през официална митница… Нищо не разбирам, трябва ми обяснение от специалист!

Аз съм на ход

Първо се надявам и го казвам сериозно, това наистина да е поредната глупаво скалъпена вестникарска измислица предназначена да създава шум около г-н Борисов. Тоест наистина се надявам той да си изкара мандата жив и здрав далеч от попълзновенията на всякакви живи и мъртви престъпници.

Второ, интересно ми е дали от вестника уважават ли читателите си или ги мислят за глупаци. Начинът по който е написана дописката, без информация, без аргументи и със съчетаване на “нова информация” с нещо си от преди 5 години е обиден за тези, които са дали пари да си го купят… дори те да не разбират това.

И трето, може да разбирам само малко от политика и нищо от престъпност, но някакси допускам, че политиците, които не са замесени в организирана престъпност, не ги заплашват да ги “трепят” чак толкова често (За МВР да кажа, че това не е внушение целящо да урони престижа на българския премиер… и че не съм ходил на всички лекции и упражнения в университета… признавам си). Да обясня, че когато медиите публикуват много на брой спекулации свързани със заплахи за живота на даден политик, те му му правят лоша услуга. Защото карат хората да си мислят, че около него нещо не е наред. Не пожелавам това на г-н Борисов.

Предлагам на българските медии, които харесват настоящия премиер и искат той да си доизкара спокойно мандата, да не му създават излишно напрежение в и без това трудната за него политическа обстановка.

Специално пред г-н Борисов и преди правителството на ГЕРБ има купчина проблеми за решаване, с които те не се справят. Пожелавам им здраве и политическа воля да започнат да се справят. Никога не е късно да започнеш да управляваш добре! Доброто управление обаче не идва със съобщения за заплахи за сигурността на премиера, които според някой плачещ за уволнение съветник вероятно имат за цел да внушат, колко геройски правителството се бори с престъпността и че тя периодично организира конферентни телефонни разговори, в които планира отстраняването му.

Димитър Аврамов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

bel4o
03 Jan, 2011 | 13:31

то се знае,че всичко ще бъде режисирано в полза на 4ифутите/горките онеправдани роби на сатаната/,които днес манипулират и изнасилват света... Господ здраве да им дава!..да успеят докрая да заслужат участта си на лъжемъченици на перверзната си съвест 4ервясала

отново
09 Nov, 2010 | 15:50

Апропо да добавя ..по всичко личи че си "в час" ..само ...че, айде бъди и реалист Бойко е толкова вътре колко и всички останали ! защото не е ДОган на върха и го знаеш! Така че, позамисли се за последните няколко реда от коментара си и си задай въпроса за какво е късно ... ? той е на ясно че няма мърдане и ние всички сме наясно за това! Само дай-боже нещо да се промени в тази държава и да се движи напред

тошо
09 Nov, 2010 | 15:43

Безкрайно точно казано!Но докато има балами ще има и тарикати! Жалко е че , народа е така изнасилван от тези служби!

ДПС & ГЕРБ + атака след тях
09 Nov, 2010 | 13:50

ДПС & ГЕРБ + атака след тях/последната е като куче мъник в любовния сезон-мераклика ,но не може ,поради нисък ръст/.
На всички непредубедени и разсъждаващи хора стана ясно ,че докарването на ГЕРБ на власт е последният генно -инженерен проект на Доган и кукловодите му в политическата мимикрия.Театрално режисираното и отрепетирано, професионалното осветление и озвучаване на моно спектакъла доганов, в ролята на раздавач на порции предизвика справедливия гняв на българите и отлив на гласове от АТАКА, РЗС и БСП към ГЕРБ ,като най-реалистичен вариант за изчистване на дпс-метастазите от организма на изстрадалата България. ДА , АМА НЕ !ВСИЧКО СИ Е ПО СТАРОМУ.ДПС ПРОДЪЛЖАВА ДА СМУЧЕ СИЛИЦИТЕ НИ ПОД ЧАДЪРА И ПОЧТИ ЛЮБОВНИТЕ КОМПЛИМЕНТИ НА БОЙКО КЪМ МЕСТАН/поне да бяха към Ширин/Предизборната анти ДПС реторика и обещания бяха бързо забравени.ДПС иГЕРБ са се оплели навсякъде и във всичко.Повече от половината от парите на българската държава са в трезорите на банката на ДПС, телевизиите и вестниците на същата банка и дебелаците -управители имат ортаци -котараци,земеделието, туризмът,,апартаментите на аванта и т. н.Наивното дупедавството към Турция и /Ер/Доган нямат аналог в българската история-пълен отказ от законни и договорирани български интереси в полза на враждебни на България сили.Който има разум и очи вижда :1.оплетени , като свински черва интереси на партийните функционери-новоизпечени политикани; 2. сиамски близнаци ; 3. двуликият Янус ;Което и да избере- истина е !
ДПС не пропуска да прее.. всеки , който се е поставил в зависимост от нея.Бойко се мисли за хитър , но ще бъде поредната бройка ,употребена и изритана. Коалицията БСП-ДПС бе явна, с очертани ясни и публични договорки между ръководствата и ненавиждана от симпатизантите.Коалицията ГЕРБ-ДПС е плътна симбиоза и колаборация на всякакви интереси между активистите им в страната, и преминаваща от критични към любовни обяснения между върхушките им.Бойко е заблуждаван ,че от ДПС зависи победата на президентските избори.Това бе вярно единствено за Ж. Желев.Стоянов и Първанов бяха избраните от българите.ДПС се присламчваше към победителите, за да си приписва незаменима стратегическа роля.Анализирайте подробно числата, а не високопарните лакърдии за ролята на ДПС.След като алчни и продажни политикани вкараха вълка /дпс/ в кошарата,българският народ ще гласува за този , който ще спаси стадото т. е. нас. Ако не -сами ще сме си виновни за злочестата съдба.БОЙКО , ОПОМНИ СЕ !ИМА ВРЕМЕ ДА ИЗПЪЛНИШ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ!

1
09 Nov, 2010 | 10:36

искам премиер, а не циркаджия!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.